Minden benzines autónak indulásnál nyomni kell egy kis gázt?
Dízelnél sem elég leugrani a kuplungról. Ha elég finoman csúsztatod, akkor elindul, de a dízelt is le lehet fullasztani. A benzinesnél ugyanígy van, csak ott még finomabban kell bánni a pedállal.
Volt 2.0 td mondeóm, az 3. sebességben is elindult szép lassan gázadás nélkül sík talajon. Most nagy benzines autót használok, az 2.-ban már nemigen akar menni, de egyesben az is elindul.
Soha nem értettem az ilyen kérdéseket. Dízelnél nem kell nyomni a gázpedált. De miért ne kéne? Hát azért ültél autóba, azért tetted fokozatba, mert menni akarsz, nem?
Kuplung, egyes, kuplung felenged, közben gáz. Tök mindegy, hogy dízel vagy benzines.
Ha az a gond, hogy nem érzed, akkor meg gyakorold. Itt elméletben úgysem lehet leírni. Minden benzinesnél nyomni kell a gázt? Nem tudom, lehet, hogy egy 500 lóerős V8-asnál nem. De ha ügyes vagy, akkor az ezres Yarisnál sem. Viszont ennek nincs értelme, hogy dízelnél nem kell...
Egy kis gáz minden autónál kell, legfeljebb az változik, hogy mekkora, vagy mennyire könnyű lefullasztani.
Na jó, nem mindennél, automata váltónál elég, ha felengeded a féket és elkezd indulni, persze van az az emelkedő, ahol nem elég csak a fék felengedése, hanem kell gáz is.
mindennel el lehet indulni alapjáraton csal épp a kocsit cseszed szét.
dízelnek is nyomni kell induláskor.
6: Attól nem fog bőgni a motor, hogy adsz egy kis gázt. :D
Az nem béna, aki így indul el.
Számomra, aki bőgeti ezerrel a motort az ugyanolyan hülye, mint aki azt hirdeti, hogy egyáltalán nem kell gáz.
Hülyeség. G Astra 1.4 benzin is megy alapjáraton, sőt még ötödikbe is fel lehet váltani a gázpedál érintése nélkül mivel automatikusan megemeli a fordulatszámot.
Az már más kérdés hogy ledudálnak az anyámba ha nem nyomom a gázt, de ez dízelnél is így van.
Szerintem simán csak az oktatók hülyesége ez a gáz nélküli indulás, "így nem fogyaszt annyit" címen. Pedig sokkal károsabb mint sokan gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!