Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autó hidegindításkor...

Dízel autó hidegindításkor miért kell gázt adnom?

Figyelt kérdés
Van egy 2 ezres turbo dízel autóm és mindíg amikor hideg van olyan -5 fok akkor csak úgy indul el ha gázt is adok indításkor. Van az autóba állófűtés ami 30percet megy indítás előtt, emellett ilyen hidegben 4x szoktam izzítani de így is kell gázt adni. 1 éves kora óta fenn áll a hiba de csak télen amikor nagy minuszok vannak. Mivel gázadással tudtam reggel elindítani gondolom ezért kigyulladt a motor hibajelző lámpa. Jeleleg is világít viszont hiába jelentem be szervizre mert holnapra eltűnik a hibajelzés akkor is ha holnap gázadással fogom indítani. Mi lehet a probléma? Voltam vele 1x márkaszervizbe annyit mondtak hogy ez rejtett hiba nem lehet vele semmit se kezdeni.

2018. febr. 28. 12:45
 1/7 anonim ***** válasza:
13%

nincs semmi baja az autódnak. egyszerűen légfelesleget adsz neki, amivel könnyebben indul..

ez dízel, erre ráléphetsz..sőt.. pláne ha kellően izzítottad..

ne menj sehova, ez ilyen. A kiám és előtte a mazdám is gázzal indult..pöccre.

sokat segítene, ha lenne egy kis időd, és a gúglin letöltenéd a dízelmotor jellegzetességeit..vagy működési elvét..abból kiderül minden.

2018. febr. 28. 13:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Kicsit érzékeny a hidegre, lehet hogy a befecskendezők már nem teljesen 100%-osak, de ennyi miatt kár cserélni. A helyedben amit megpróbálnék, az a jobb minőségű üzemanyag (OMV-t ajánlom), ha esetleg már ott tankolsz, akkor próbáld ki a drágábbik gázolajat. Nem kell nekemesni, hogy nincs értelme, csak próba.
2018. febr. 28. 13:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
# 1 Tudod te miről beszélsz? Légfelesleget dízelnek?
2018. febr. 28. 14:24
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Nem mondanám normálisnak ezt a dolgot egy nem túl öreg autó esetében. Automatikusan meg kéne hogy növelje a befecskendezett gázolaj mennyiségét (ezt teszed te a gázpedállal). Kellene keresned valami dízelre szakosodott műhelyet. Ahol azt mondják hogy nem lehet vele semmit tenni, az a hely kerülendő.
2018. febr. 28. 14:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem teker elég gyorsan az önindító, ezért is dob hibát. Na most ez 2 ok lehet:

1- elfáradt az önindító és fel kéne újítani (vagy a csatlakozásai eloxidáltak és nem visz át elég áramot)

2- Az állófűtés/4x izzítás leszívott annyit az aksiból hogy kevés legyen az indítóáramod vagy csak simán a végét járja.

u.i. Nyomogathatod a gázpedált, míg nem indul be a motor addig az elektronika nem törődik a gázpedál jellel.

2018. febr. 28. 17:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Gépfüggő, de általában dízeles autónál ha gázzal kell indítani ott akkor már valami nem teljesen oké.
2018. febr. 28. 19:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Kb 1 hónapja cseréltettem akkut benne hátha az megoldja a problémát. A jobb minőségű gázolaj nem hülyeség. Újonnan vettem ezt az autót és csak hosszabb utakon tankoltam hagyományos gázolajat ilyen hidegben meg átlagos felhasználásra is a prémiumot használom a MOL-tól vagy a Shell-től attól függ épp melyik van közelebb ha üres a tank. Azért használok olyat mert élettartamát növeli az autónak.
2018. márc. 1. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!