Beragadt a kézifékem. Mi lehet a baj?
Kb. egy hete megálltam a kapu előtt (hoszabb út után, meleg tárcsákkal), behúztam a kéziféket arra a fél percre, amíg kinyitottam a kaput. Kiengedtem a kart, de (szerintem) a jobb oldali keréknél szorul a fék, nem engedett ki teljesen. Megy az autó, mozog, de egyértelműen nehezebben, indulásnál hangja is van.
Ez egy 2001-es Ford Mondeo, benzines. Már ha ez fontos.
Segítsen valaki hozzáértő, mi lehet a baj, hogy tudnám orvosolni?
Szét kell szedni a hátsó fékszerkezetet, megtisztítani és megvizsgálni, hogy mi használódott el és kicserélni azokat.
Ez csak így orvosolható.
Ha nincs műszaki érzéked és megfelelő szerszámaid, akkor nem tudod megoldani saját magad.
Azt a típust szerelték tárcsa és dobfékkel is hátul, bár ez jelenleg lényegtelen így elméleti síkon elemezve a problémát.
Szedd szét, tisztítsd meg féktisztítóval (fékbetétre ne kerüljön), zsírozd be megfelelően (ahol a mozgó elemek vannak és a gumi védősapka alatt) és rakd össze. Mielőtt belevágsz, nézzél utána a szükséges nyomatékoknak.
Interneten számos nagyon részletes leírás van erről, nézzél utána, megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!