Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a baj az Opel GM 10W40...

Mi a baj az Opel GM 10W40 motorolajjal?

Figyelt kérdés

Gyári motorolaj, igaz nem Opel-be használom már 4 éve. kb 10ezer km-ként cserélem benne, legutóbb kevesebbnél cseréltettem és most is inkább 7-8ezernél fogom. Az ára kedvező, 5-6e Ft 5L.

Eddig két helyen fikázták le. Az egyik egy szerelő volt. Azt mondta, hogy ez újrahasznosított olaj amit fáradt olajból készítenek.

Most venni akartam valahol és ott az eladó írta vissza, hogy van egy és több nem is lesz mert silány minőség és káros a motornak.

Mik a vélemények? Mit gondoltok? Tényleg így van?

#motorolaj #opel GM
2018. febr. 27. 15:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Az eladó biztos leszerződött egy másik olajforgalmazóval, így ez káros lett. Amikor ez került be a kínálatba, valószínűleg ez volt a legjobb.

Én meg szoktam nézni, mely autógyárak milyen jóváhagyásainak felel meg, ha stimmel az enyémhez előírttal, akkor mehet bele.

2018. febr. 27. 15:38
 2/3 A jó édes ***** válasza:

Nem ismerem a konkrét olajat, de a petróleumipari termékekről két dolog mondható el általánosságban:

-nagyon erős minőségbiztosítási rendszer van a termelés mögött, tehát nem kerülhet csak úgy forgalomba egy silány olaj

-a hétköznapi embernek (legyen az szerelő, boltos, ismerős aki mindenhez is ért) általában halvány lila gőze sincs az olaj összetételéről és a műszaki tulajdonságairól is csak a termék adatlapja szolgáltat számára információt (már ha érti mi micsoda)

Arról, hogy a GM 10W40 egyébként jó olaj-e egy olyan embert kéne megkérdezni aki mondjuk a MOL-nál szerzett több éves tapasztalatot ilyen olajak laboranalízisében. Én sajnos nem vagyok ilyen, így csak azt tudom javasolni, hogy ha a gyártó jóváhagyta a te motorodhoz történő használatát, akkor használd nyugodtan.

2018. febr. 27. 16:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Ma futottam bele egy hasonló szituációba. Felhívtam egy üzletet, hogy van-e GM Dexos 2 5w30-as olajuk. Erre a boltos elég intenzíven elkezdte ecsetelni, hogy a GM olaj újra van hasznosítva. Elsőnek az Eneos olajat javasolta, hogy inkább vegyek azt hasonló viszkozitásban. Utánanéztem a neten, maga a cég az Eneos egyik hivatalos forgalmazója. Ebből két dolog jön le számomra:

1. Valóban egy jobb minőségű olajat javasolt, nem volt benne hátsó szándék.

2. El akarja adni a termékét, próbál rábeszélni.

Az 5w30-as dobozára rá van írva, hogy full szintetikus, azt pedig nem tudom, hogy hogyan lehet újrahasznosított olajból előállítani. Mindenesetre el is gondolkoztam azon amit mondott, meg nem is.

2019. ápr. 8. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!