Honnan tudom hogy mikor merről számíthatok autóra?
Figyelt kérdés
ha autóval megyek az okés hogy jobb kéz meg ilyenek, de sokszor nem tudom eldönteni hogy merről számíthatok autóra2018. febr. 25. 11:09
1/6 anonim válasza:
Mit nem tudsz eldönteni? Mármint autó bármikor jöhet bárhonnan, ahol út van.
2/6 anonim válasza:
Egyenrangú kereszteződésben elsősorban a jobb oldalt kell figyelned (jobb kéz szabály) de esetleg a bal oldali forgalmat is le ellenőrizheted. Egyszer volt, hogy balról majdnem nekem jött egy autó pedig nekem volt elsőbbségem.
Körforgalomba való behajtásnál pedig a körforgalomba éppen ki-be forduló autókat kell figyelned. Ha pedig egy főúton mész akkor mindig neked lesz elsőbbséged de akkor is érdemes figyelned a forgalmat.
3/6 anonim válasza:
Fuss neki a kérdésnek még egyszer, mert nem lehet tudni, mire vagy kíváncsi!
4/6 anonim válasza:
A bizalmi elv alapján nem kell számítanod pl. behajtani tilos táblánál. Szabálytalankodó bármerről jöhet.
5/6 anonim válasza:
Tök egyszerű a válasz:
Bárhonnan, bármikor, bárki.
Rutinból sosem szabad vezetni.
Bármikor jöhet mentő, rendőr, tűzoltó és lehet nem hallod meg a hangját mert egy épület "leárnyékolja".
Vagy bármikor jöhet szabálytalankodó :)
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2018. febr. 26. 17:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!