Bekapcsolt hűtéssel csökkenthető a párasodás?!
Hideg levegő csökkenti a párásodást.
Ha meleget fújsz a szélvédőre az is leviszi de cserébe az oldalsókon ki sem fogsz látni...
hátul még csak-csak le lehet nyomni a szélvédőmelegítővel de oldalt nem.
Szóval én sosem kapcsolom be a fűtést :)
Sőt ha párásodik az autó menet közben akkor 1-2 percre pár centire leengedem az ablakot is.
Nekem a meleg is leviszi.
A lényeg, hogy valami menjen, akár hideg, akár meleg.
Télen nyilván meleget fújok.
Nem a hűtés a legfontosabb, hanem az, hogy hűtés közben kicsapódik a klíma elpárologtatójának lamelláin a levegő páratartalma, és ezáltal 0% közeli páratartalmú levegőt fújsz a szélvédőre. Persze emellett a fűtést is érdemes a maximumra tekerni, mert ha a szélvédő átmelegszik valamennyire, nehezebben csapódik ki rá a pára.
Ha klíma nélkül csak levegőt fújsz rá, akkor addig nem csökken a párásodás, ameddig az utaskabin harmatpontja fölé nem tudja melegíteni a szélvédőt.
Első válaszoló: ha lehűl a levegő, akkor a relatív páratartalom megemelkedik, és így könnyebben kicsapódhat a pára az ablakokon, nem?
Utolsó válaszoló: valóban, lehet, csak én értettem félre a "hűtőberendezés bekapcsolása" megfogalmazást, és ez valójában csak a klíma működtetését jelenti. Így már érthető, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!