Mi a kötelező az autóba alváshoz?
Nálam szokott lenni pénz is bőven, de ha mégis úgy adódik, hogy muszáj megállni, akkor sem baszkódok szállással, mert mire mindent elintézek, meg megtalálom a helyet, vagy elaludnék a kormánynál, vagy annyira felébrednék, hogy utána nem tudnék aludni az idegen helyen.
Én szimplán megállok egy forgalmasabb benzinkúton (nem ilyen lebúj parkolókban), ajtókat magamra zárom, motort úgyhagyom alapjáraton. Fűtést is rajtahagyom (szerencsére automata, így nem lesz sem túl meleg, sem túl hideg) ezáltal friss levegő is jut az utastérbe, nem fulladok meg. Üléstámlát lehajtom, aztán alszok, nem kell sem pokróc, se pulcsi, se semmi.
Párszor aludtam már autóban, a sajátom egy kombi, hátulja sötétítve, 2 perc alatt előreborítom az üléseket, és a 175 centimme teljes hosszában el tudok feküdni, hidegben a motor jár a fűtés miatt, melegben a klímát használom, fő a kényelem. Bezárom az ajtókat, zene nagyon halkan, és átlag 2 percen belül alszok is pedig nem vagyok nagy alvó.
Persze plég meg párna van az autóban ilyenkor, biztos ami biztos alapon.
Ha meg autót hozok be külföldről simán megállok, bezárom, motor jár ha kell fűteni vagy hűteni, ülés hátradönt és kész, néha meg szoktam állni egy-egy órára, aztán volt már belőle 4 órás pihenő is annyira jót aludtam.
"Mi a kötelező az autóba alváshoz?"
Semmi. Vagy talán az, hogy parkolj le előtte :-)
Volt alkalmam nekem is kombi Astrában aludni. Mikor majdnem lekoccoltam fáradtság miatt a szalagkorlátot, a következő pihenőnél azonnal félreálltam hátsó üléseket lehajtottam, zárakat bezártam, ablakokat felhúztam. Nem emlékszem pontosan hol voltam (valahol az osztrák hegyekben augusztusban), de a hűvös miatt fel sem merült, hogy résnyire nyitva hagyjam az ablakot. Kb. egy óra gyorsalvást engedélyeztem magamnak. Kevés lett. Hamar újból félre kellett állni. Ekkor már nem szabtam limitet, viszont magamtól ébredtem két és fél óra után.
Mondanom sem kell, hogy rengeteget ért, mindenkinek ajánlom kávé/energiaital helyett, ha épségben haza akar érni.
" +5 fokban is vigan meg lehet halni alvas kozben. Kihulsz."
Ez akkor igaz ha hullarészegen,egy szál alsógatyában egy árokparon talál az éj.Megfelően felöltözve,vagy egy jó hálózsákkal semmi gond nincs.Többször aludtam már sátorban is téli túrák alklamával,köszönöm szépen jól vagyok.
Mi idén -4 fokban autóban alvással kezdtük az évet. Biztos ezt már csak a kísértetem írja, mert nem éltük túl....csak nem vettem észre, hgoy meghaltam.
5 fokban meghalunk! Februárban alsónadrágban ücsörgő panellakó véleménye a 28 fokos fingszagú szobából-érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!