Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magasabb parton, ahol kanyar...

Magasabb parton, ahol kanyar következik, melyik fokozatba érdemes kapcsolni? (Most csinálom a jogsit. )

Figyelt kérdés

Tehát, lakott területen belül adott egy keskeny műút, ahol magasabb emelkedővel találkozunk (szerintem kb 15-20%). Az eleje, ahol még nincs part, ott egyenes, meg tudnám gyorsítani az autót, de utána következik szinte egy derékszögű balra kanyar.

Hogyan érdemes a fokozatokat használnom?

A part előtt nyomassam meg a kocsit, és kapcsoljak mondjuk négyesbe, aztán a part tetején, a kanyar előtt pedig fékezzek, és kapcsoljak vissza kettesbe? (Ami 100%, hogy azt a kanyart kettessel, óvatosan kell bevennem, de az oktató többi szavára már nem emlékszem).

Lehet, hogy gagyiság, amit kérdezek, de ezt a képet most nem tudom összerakni.

Köszönöm!

20/L

2018. febr. 11. 18:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Vad ember az oktatód, vagy válaszol a tanulója kérdéseire, még akkor is, ha valamit egyszer már elmondott ugyan, de a tanuló nem jegyezte meg pontosan minden szavát?

Sok ilyen van, sőt ez a természetes.

Helytől függő, hogy mi ott az ideálishoz közeli teendő, de az valószínű, hogy a vizsgabiztos elsápad hátul, ha az emelkedőnek nagy gázzal nekiindulsz, és a kanyar előtt nyomsz egy satu féket :-) (ez persze túlzás)

Kérd meg az oktatódat, hogy mivel az a hely nehézséget okoz neked, menjetek arra többször is.

2018. febr. 11. 19:12
 2/13 anonim ***** válasza:
Nincs erre szabály, érzéssel kell vezetni. Ha térképen megmutatnád a konkrét helyet, akkor elmondanám én hogyan venném be azt a kanyart... De az is csak egy lehetőség lesz.
2018. febr. 11. 19:13
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én a kérdést sem értem, sem azt, hogy wtf is the "part"

Ahelyett, hogy elméletben ilyen ökörségeket tanulnál be, ilyen részletességgel, simán kapcsolj olyan olyan fokozatba, hogy az autó ne szenvedjen... és nem kanyarban váltasz... értelemszerűen annyira fékezel, amennyire a kanyar előtt kell...

úgy én nem is értem, hogy ilyeneket így akarsz bemagolni, meg memorizálni... aztán ha automataváltó, vagy más áttételű kocsiba ülsz, akkor kész, ennyi, megáll a tudomány?

2018. febr. 11. 19:16
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Jóhogynem azt akarod megjegyezni hogy melyik kanyarban hány fokos szögben kell eltekerni a kormányt...
2018. febr. 11. 19:18
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem igen tudom térképen megmutatni.

És előre is bocsánat, hogy nem tudok valamit hihetetlen pontossággal, és mondjuk 10 alkalom után nem vagyok teljesen ráhangolódva az autóra, vagy kínomban eszembe jutnak olyan útszakaszok, amiknél nem tudnám magabiztosan, hogy hogyan csináljam pontosan.

Azzal pedig nem kell viccelődnöd, hogy hogyan fordítsam el a kormányt, ugyanis minden kereszteződésnél és kanyarnál feljegyeztem, hogy pontosan hány fokos szögben kell, mint ahogy az is le van írva, hogy az út mellett parkoló autók, egyéb akadályok, biciklisek kikerülésekor hány kattanásig működtetem az irányjelzőmet. Az egyívű megforduláshoz is segédletként felrajzoltam egy félkört minden alkalmas kereszteződésbe, remélem, hogy a vizsga napjáig nem fog esni a hó vagy az eső, mert anélkül nem menne. :S

2018. febr. 11. 19:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Látatlanban nem tudok mit tanácsolni. Úgyis érzed majd, hogy milyen sebességgel tudod bevenni a kanyart. Ha túl gyorsan mész be, akkor kanyarodás közben érezni fogod, hogy ki akarsz esni az ülésből, ez esetben legközelebb menj ott lassabban.
2018. febr. 11. 20:03
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

20%-os emelkedőn nem hiszem, hogy van 90 fokos kanyar, de ha van is, akkor egy tanulót biztos nem vinnék oda.

Egyébként mész felfelé kettesben, ha a kanyarban nagyon le kell lassítanod, akkor szúrsz egy egyest.

ui.: partja az a folyónak meg a tengernek van. Amire te gondolsz azt emelkedőnek hívják magyarul.

2018. febr. 11. 21:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Na, esett a hó azóta?
2018. febr. 15. 12:39
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen, esett, nem is kicsi. De sebaj, meglett a jogsim. :)
2018. febr. 15. 13:13
 10/13 anonim ***** válasza:
57%
Memorizáltad a felrajzolt jeleket! Gratulálok! Vigyázz magadra! :)
2018. febr. 15. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!