A motorom miért " eszi " a gyertyát?
50 ccm kétütemű motorom eszi a gyertyát.Új gyertya be , megyek kb 20 km-t és elkezd szaggatni,alapjárat marad,de a fordulatot már nem veszi fel.Olyan mintha dugulás lenne a karbiban.Aztán már alapjárat sincs,csak nagy csend a motor részéről,de én annál hangosabb vagyok,nyomda festéket nem tűrő szavakkal illetem.Már csak az a kérdés,hogy miért eszi a gyertyát és mit tehetek,hogy ezt megszüntessem?
Minden jó válaszért megy a zöld pacsi!
Trollkodáson csak jót mosolygok vagy nevetek de zöld pacsi az nem jár érte :-D
Mert éhes.
Látsz valamit a gyertyán? Elszíneződés stb
Az okos ember mindig nagy becsben tartja a gyújtógyertyát. Ha nincs mindenre kiterjedő telemetriája, akkor csak ez az egyetlen alkatrész szolgáltat neki könnyen hozzáférhető információt a motorban lezajló folyamatokról, hiszen ott van a közvetlen közelükben.
Nálad mi a helyzet? Elteszed a "rossz" gyertyákat? Megvizsgálod és értékeled a gyertyaképüket? Ennek megfelelően választasz új gyertyát vagy "eddig is ilyen vót, akkó' jónak kő' lennie" alapon beletekered a rosszat?
Ha van legalább egy gyertyaképed, akkor lehet megmondani, mi a probléma. Amíg csak ott jársz, hogy "eszi a gyertyát", senki sem fog neked érdemben segíteni, mert ez nem értékelhető állapot. Legalább egy fotót illene küldened, ha egyáltalán értesz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!