Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorom miért " eszi " a...

A motorom miért " eszi " a gyertyát?

Figyelt kérdés

50 ccm kétütemű motorom eszi a gyertyát.Új gyertya be , megyek kb 20 km-t és elkezd szaggatni,alapjárat marad,de a fordulatot már nem veszi fel.Olyan mintha dugulás lenne a karbiban.Aztán már alapjárat sincs,csak nagy csend a motor részéről,de én annál hangosabb vagyok,nyomda festéket nem tűrő szavakkal illetem.Már csak az a kérdés,hogy miért eszi a gyertyát és mit tehetek,hogy ezt megszüntessem?

Minden jó válaszért megy a zöld pacsi!

Trollkodáson csak jót mosolygok vagy nevetek de zöld pacsi az nem jár érte :-D

2018. febr. 9. 20:01
 1/8 anonim ***** válasza:
25%

Mert éhes.

Látsz valamit a gyertyán? Elszíneződés stb

2018. febr. 9. 20:10
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Az okos ember mindig nagy becsben tartja a gyújtógyertyát. Ha nincs mindenre kiterjedő telemetriája, akkor csak ez az egyetlen alkatrész szolgáltat neki könnyen hozzáférhető információt a motorban lezajló folyamatokról, hiszen ott van a közvetlen közelükben.

Nálad mi a helyzet? Elteszed a "rossz" gyertyákat? Megvizsgálod és értékeled a gyertyaképüket? Ennek megfelelően választasz új gyertyát vagy "eddig is ilyen vót, akkó' jónak kő' lennie" alapon beletekered a rosszat?

Ha van legalább egy gyertyaképed, akkor lehet megmondani, mi a probléma. Amíg csak ott jársz, hogy "eszi a gyertyát", senki sem fog neked érdemben segíteni, mert ez nem értékelhető állapot. Legalább egy fotót illene küldened, ha egyáltalán értesz hozzá.

2018. febr. 9. 20:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Második válaszolónak.Igen , értek hozzá.A rossz gyertyát nagy ívben kidobom mert az rossz és ne szívasson meg újra.Fotot most nem tudok feltenni róla,de nem is mennél vele semmire mert szép színe van,egy nagyon picit,de tényleg csak egy picit itt ott kormos,viszont enyhén benzines.Persze,hiszen megadta magát és a karbiból továbbra is kapta a naftát.
2018. febr. 9. 20:29
 4/8 anonim ***** válasza:
rossz a hőértékűt vagy szar minőségűt veszel. pl.: NGK kínai gyártmányai nagyon szarok
2018. febr. 10. 11:00
 5/8 anonim ***** válasza:
ja és vedd máshol mint ahol eddig !
2018. febr. 10. 11:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Ment a zöld pacsi.A hőérték megfelelő,viszont az NGK kinai sufni tuningban igazad lehet mert 2 újat vettem és megcsócsálta hamar.Javaslat arra vonatkozólag,hogy milyet vegyek ami használható is?Köszi a választ!
2018. febr. 10. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nekem a magneti marelli vált be talán azt még nem másolják Kínában.
2018. febr. 10. 22:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen,a magnet marelli tényleg jó tipus.Köszi a választ ment a zöld pacsi mint mindig.
2018. febr. 11. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!