Szerintetek ez hasznod/káros lenne?
Ugye van aki automata váltóval tanul vezetni. Szerintem ezzel semmi gond nincs, sőt jobban megtanul a forgalomba közlekedni az illető!
Mármint kezdetben biztonságosabb, könnyebb, tanhlhatóbb a forgalmi helyzet.
No de korlátozva leszel automatára.
Miért nem lehet újravizsgázás nélkül, külön tanfolyam keretében megszüntetni a korlátozást?
Azért jutott eszembe mert már fent leírtam, azért lenne hasznos.
És nem értem miert kell emiatt ujravizsgazni.
Elvégre a váltóhasználat nem tudása nem balesetveszélyes egyáltalán.
Ha nem tudod használni max lefulladsz pirosnál és csak ledudálnak vagy kuplungot nyirsz vagy 50el mesz 2.ba, de nem halálos veszély.
Emellet sokkal jobban mehtanulható a 30 órába az autó vezetése ha nem kell friss jogsival még a kuplungra meg a valtora figyelni.
Ki mit gondol az ötletemről? Szerintem megállja a helyét.
Építő és negatív kritikàt meghallgatom szívesen, ha van saját álláspontot mellett erős ésszerű érv! Csak a kötekedésre harapok.
Íme egy példa, hogy miért nem értek egyet az ötleteddel.:
KRESZ , közúti forgalom akadályozása, zavarása,veszélyeztetés,stb.
Tudod ezeket a szabálytalanságokat mind elköveti az aki : (Ezt te írtad , én bemásoltam) Elvégre a váltóhasználat nem tudása nem balesetveszélyes egyáltalán.
Ha nem tudod használni max lefulladsz pirosnál és csak ledudálnak vagy kuplungot nyirsz vagy 50el mesz 2.ba, de nem halálos veszély.
Ime a válasz és a magyarázatok :
Veszélyeztetés: ha valaki a közlekedés más résztvevőit kár, baleset bekövetkezésének, a személy- és vagyonbiztonság sérelmének a lehetőségébe sodorja.
- Akadályozás: ha valaki a közlekedés más résztvevőjét a szándéka szerinti menetében, mozgásában, továbbjutásában gátolja, hátráltatja, a célzattól eltérő közlekedési magatartásra (pl. fékezésre vagy irányváltoztatásra) kényszeríti.
- Zavarás: olyan magatartás, amellyel valaki másnak a közlekedését nehezíti, a közlekedés más résztvevőit megijeszti, neki kényelmetlenséget vagy kellemetlenséget okoz, magatartásával figyelmét elvonja vagy indokolatlanul leköti (pl. zavar az a járművezető, aki a kürtöt, fénykürtöt, vagy a távolsági fényszórót indokolatlanul használja. Zavar az a járművezető is, aki a járműve sebességével megtéveszti az elsőbbséggel rendelkezőket).
Ez még lemaradt: A váltó használatának a nem tudásával, a fent felsoroltak mindegyikét elköveti, aki nem tudja használni a váltót.
Persze nem csak a váltó használat nemtudása miatt lehet ezeket elkövetni de az már egy másik kérdés lenne.
Ha rajtam múlna, én szigorúan bevezetném azt, hogy még vizsgázni sem mehetne olyan személy aki előzetesen nem vett részt egy PÁV vizsgán. PÁV = Pálya alkalmassági vizsga. Így valamelyest szűrve lennének és nem szerezhetnének "jogosítványt" a látás korlátozottak, színtévesztők, magatartás zavarosok és had ne soroljam, egyéb betegséggel szenvedők.
Mégis miért tanulna meg jobban közlekedni az automatával?
Én is azt mondom, hogy inkább az automata vizsgázást kellene megszüntetni. A többség nem képes megérteni mi az a váltó és miért van szükség rá. Automatával meg pláne. Pedig a működés alapelveit tudni kellene. Ha automatával közlekedik sose fogja megérteni. Behúzza D-be, aztán had szóljon... (Nekem is automatám van most)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!