Ha rendelésre veszek autót közvetlenül a gyártótól, akkor mik a keretek?
Értem ez alatt, hogy a luxusautókat általában rendelésre gyártják. Ahogy elnézem őket, rendelhető hozzá mindenféle extra kacat, és az alap csomagok is tartalmazzák. De ez egy átlagember számára megvásárolható autóban is ugyanúgy ott van.
A kérdés azért született, mert az én világom nagyon letisztult, puritán. Nem fekszik az, hogy mindenféle elektronikát tartalmaz egy autó. A radaroktól kezdve a fedélzeti számítógépig.
Mondjuk egy példa:
Ha szeretnék egy Lamborghinit, akkor olyan szélsőséges kérésekkel, mint a GPS, radarok és minden elhanyagolható dolog kihagyása a kocsiból és a műszerfalból, a multifunkciós kormány elhagyása, és automatikus váltó helyett megszokott, manuális váltó kérése, elhajtanak?
"De ez egy átlagember számára megvásárolható autóban is ugyanúgy ott van."
Úgy értem, hogy manapság 10, akár 5 millió alatt is tartalmaz a kocsi fűt, fát.
Minden pénz kérdése.
Szerintem jóval többe kerülne egy ilyen mint egy fullextrás gép.
Egyrészt a luxusautókat sem rendelésre gyártják, sokszor gyártanak készletre, aztán olyat vesz a tulaj, amilyet éppen talál raktáron. Általában ízlésesen extrázzák az ilyen autókat, vagy van olyan is, aki csak a fapados verziót keresi, mert csak úgy tudja megvenni az A8-at.
Megvan az alapfelszereltség, attól kevesebb nem lehet az autóban. Ha te úgy kéred a szalonban, akkor sem.
És ja, Lamborghinibe alapfelszereltség az automataváltó, ott senki nem fog neked kéziváltót tenni bele. Mert nem is létezik olyan kéziváltó hozzá, amit rátehetnének, úgy, hogy garanciát vállaljanak érte. Akkor sem, ha bármnnyi pénzt fizetsz. Szóval ja, kedvesen el lennél hajtva, ha ilyen hülyeséggel odamennél.
Meg amúgy is már bocs, de ilyen felfogással nem is kell neked Lamborghini. A Lambo, Porsche, és társai mind a fejlődésről szólnak, nem arról, hogy minek ez, meg minek az. Ezzel a felfogással még mindig csak traktorokat gyártanának.
"Egyrészt a luxusautókat sem rendelésre gyártják".
Pedig legtöbb esetben lehet rendelni.
Ettől sokkal egyszerűbb autót rendeltem jó pár évvel ezelőtt. Nem volt olyan szinű, felszereltségű amilyen nekem kellett volna.
Felvették a megrendelést, mindent bekellett ikszelgetni a papiron. Az utolsó ködlámpáig, milyen rádiót kérek bele.
Vonó horgot, az ülés huzat szinét, mindenre kitértünk.
Persze , de ha van valamilyen autó a szalonban , általában a vevőknek az is tetszik és akkor nem kell megrendelni.
Nekem ez 3 hónapba került mire meghozták.
5-ös
Igazad van, félreérthetően írtam. Még Dacia Logant is lehet így vásárolni, csak akkor várni kell utána. Egy komolyabb autónál (pl Audi A8) akár több, mint fél évbe is telhet a várakozás ilyen rendelés esetén, ami durva.
A Lambóhoz visszatérve, ha a Lamborghiniben alapfelszereltség az automataváltó, és az extralistán nincs olyan, hogy kéziváltó (nincs), akkor senki nem fog neked kéziváltósat gyártani. Max utólagosan valamelyik tuningcég.
Köszönöm a válaszokat!
A kérdés kíváncsiságból született, és egy kérdés arra van, hogy választ kapjunk rá. Tisztában vagyok az alapfelszereltségével, és a fejlődéssel, ez alapján arra gondoltam, hogy ha már létezik az egyedi rendelés, akkor miért ne lehetne ez-az. Megerősítést várva megkérdeztem itt. Attól még lehet Lamborghinim, nem?
Puszta logika alapján arra következtettem, hogy ha már egy luxus coupéról van szó, amit leginkább az élvezetért vásárol az ember, akkor miért ne biztosítanának manuális váltót, és teljesen extra mentes, letisztult verziót, az élvezet kedvéért.
Képzelj el egy Aventadort Miura belsővel.
Eddig csomagok voltak/vannak, most pedig egyre inkább az a trend, hogy magadnak legózod össze otthon az autót konfigurátorban (felső kategóriában ez már régóta így van). Ez a fogyasztónak sok esetben olcsóbb, mert tényleg azt kéri a kocsijába, ami szükséges számára. Viszont ez gyártósoron bonyolultabb, mintha a vevők 70%-a ugyanazt a két alapszínt, meg felszereltséget kérné.
Egy Lambóban meg van félautomata, azzal mi a baj? Én félteném a kuplungot egy ilyen szétfeszített sportautóban, így meg legalább olyan feszesen vált, amennyire csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!