Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri lízingre autó?

Megéri lízingre autó?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, friss jogsival.

Nincs munkahelyem, főiskolára járok.

Használtan akarok egy autót venni. Nem is erről van szó.

Hanem, majd mikor lesz munkahelyem, megéri majd lízinghitelre autót kihozni szalonból?

2018. febr. 4. 15:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem. Sokkal jobban jársz, ha összespórolsz valamennyi pénzt, és veszel egy használtat. Már csak a gyakorlás szempontjából is. És itt nem feltétlen 20-25 éves autókra kell gondolni. Egy 10 év körüli jó állapotút már lehet venni 1-1,5 millió környékén. A hitel és a lízing sose jó. Új autó helyett inkább lakásra vagy másra spórolnék. A használt autó bőven tökéletes arra, amire való.
2018. febr. 4. 15:25
 2/5 A kérdező kommentje:

0 forint van a zsebemben. Megpróbálok spórolni.

Csak a városban mindenki zsír új autóval szaladgál, én meg irigyelem. Igaz, mindenki lízinigre hozta ki.

2018. febr. 4. 15:29
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Nulla forinttal a zsebben nem lehet autót fenntartani.

A vételár csak a kiadások kezdetét jelenti, néhány napon belül jelentős összeget ott kell hagyni az okmányirodában is, illene minimum az alapvető szervizelést megejteni, nem sokat kell várnod a biztosítótól érkező érkező csekkre (kötelező felelősségbiztosítás), és még nem is tankoltál, nem kellett váratlan szerviz kiadásokra költeni.

Hitellel, lízinggel meg a piaci ár fölött oda adnak egy autót, ami folyamatosan veszít az értékéből (mindegy, hogy új, vagy használt), nincs fedezeted a hitelre, amit valahogy vissza kell fizetned (feltéve, ha megkaptad, mert az is lehetőség, hogy elutasít a bank).

Az esetek többségében rendben vissza is fizetik a hitelt, de elég sok faramuci történet van: a hitelt még mindig fizeti, de az autó már régen nincs meg, vagy használatlanul áll valahol.

Lízinghez, hitelhez stabil jövedelem kell, és el kell fogadni, hogy arányában sokan kérnek vissza a bankok - ezért is ajánlják, hogy autót csak készpénzre, nem kell plusz nyűgnek még hitel is.

A lízing tartós bérlet, új, vagy néhány éves autó esetében lehetőség, sok éves autót nem lízingelnek, attól szabadulni akar a kereskedő, nem szeretné, hogy a kuncsaft vissza vigye

2018. febr. 4. 15:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem egyén illetve pénztárca függő. Ha szívesen bele ülnél egy olcsóbb új autóba is (Aygo, Yaris, Rapid, Fabia) akkor lehet "megérné". Szokták mondani, hogy nem éri meg új autót venni mert veszít az értékéből, oké ez így van, de gondolom nem befektetésnek veszed... Édesapámék vettek lizingre anno egy 1.0-ás Yarist úgy, hogy nem volt nagy jövedelmük, mai napig törlesztik, sose volt márka szervizbe, bőven vissza van fizetve a 2x-se a kocsi autójának, viszont most van benne 200.000 kilométer, (rossz anyagi helyzet miatt nagyon ritkán látott szerelőt) olaj csere nem sokszor volt benne, 1 vízpumpa illetve fék betétet kellett rajta cserélni meg tankolni, semmi más problémája nem volt. Amióta meg használt autóink vannak és nem, nem az árkategória legaljáról lettek választva, azóta csak szopunk a sok szarkupaccal. Nekem is folyamatosan szervizelt autóim voltak/van és a mostani is már 2x ott hagyott az útszélén. (Nem, közel sem BMW :) ) Nekem a használt autókkal/régi autókkal rossz tapasztalatom van, szóval én erősen el gondolkodtam a mostani megszabadulása utáni új autó vásárlásáról maximum ilyen 5.5 milliós ár kategóriába. Ezt majd az anyagi helyzeted alapján döntsd el, hogy veszel-e avagy nem lízingre autót. Azt viszont ne feledd, ha használt, hanem egyik sem fogja megérni.
2018. febr. 4. 19:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Hallod, én tényleg nagy autórajongó vagyok, volt már legalább 15 autóm eddig. De azt ajánlom neked, hogy 19 évesen éld az életed, ne az autóra kuporgasd az utolsó fillért is.
2018. febr. 4. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!