Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire büntet a rendőr, ha...

Mennyire büntet a rendőr, ha nincs rajtad a szemüveg éppen?

Figyelt kérdés
És kismotornál is kell? Elvégre ott nem kell orvosi se hozzá/ha lejár is vezethető tovább.
2018. febr. 3. 21:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Tartalékszemüveg csak annak kell aki kap rá külön 110-es kódot. Általában azok szokták kapni akinek 01.02. van, tehát csak kontaktlencsét hordhat, vagy ha a szemüvege olyan erős dioptriájú, hogy nélküle gyakorlatilag vak.
2018. febr. 4. 10:20
 12/19 anonim ***** válasza:
78%
Kedves 8-as az a diptriától függ. Nem minden szemüveges lát tök homályosan, mert szemüveget visel. Nekem is kéne viselni elvileg, de 0,75-össel nem fogok vacakolni. Ez nem életveszélyes... Lefogadom, ha elmennél a szemészetre akkor neked is kiírnának egy szemüveget és lehet erősebbet mint az enyém. Na életveszélyes vagy te is:D
2018. febr. 4. 14:56
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem a dioptriától függ, mert az is minden embernél másképp módosítja a fény beérkezési szögét. Valaki a kettes szemüvege nélkül a szobájából nem talál ki, más meg ötös nélkül is elvan kényelmesen. A dioptria növekedése sem egyenesen arányos a szem homályos látásával.

Na és akkor épp ez az ami miatt maga a büntetési rendszer is szar ahogy van, mert a rendőr nem fogja tudni megmondani te mennyire látsz jól a szemüveged nélkül, innentől kezdve mi alapján határozza meg objektíven, hogy mi a reális büntetési mérték az adott intervallumon belül? Ráadásul elég nagy intervallum. Ja hogy semmi alapján, a szubjektív jókedve alapján dönti el. Ez meg elég baj. Nem is értem ezek miért nem fixes büntetések vagy miért nincs meghatározva két összeg a "nálad van, de nem rajtad" és az "egyáltalán nincs nálad" között.

Ezen az oldalon meg akárki annak mondja magát aminek csak akarja, itt már a kérdéseknek se lehet hinni...

2018. febr. 4. 17:15
 14/19 anonim ***** válasza:
#12: Én a 0.75-ös dioptriámmal 4 méterig nem láttam el élesen... Feles dioptria felett már egyébként is kötelező a szemüveg, ha jól tudom.
2018. febr. 4. 19:26
 15/19 A kérdező kommentje:
Csak annyi van az egyes csoportúhoz írva, hogy KÉT szemmel a 0.5-ös élességnek kell meglennie a Kettesy-féle decimális olvasó táblán. Ez is mindenkinél más.
2018. febr. 4. 22:02
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

ilyen kis dioptria nappali fenyben nem befolyásol semmit. viszont rossz latasi viszonyok között kuurvára. pl szürkület, sötét.

de egy szemüveges sosem fog úgy latni se lencsével se szemüveggel, mint akinek alapból jó a szeme...

2018. febr. 5. 08:06
 17/19 anonim ***** válasza:

16-nak igaza van. Én nem voltam szeműveges,de olvasáshoz kb.10 éve elkezdtem felvenni,mert elkezdtek mosódni a betük. Ha jó volt a fény akkor még elment,de ha pl: kocsiban kellett valamit írnom,a belső világításnál semmit sem láttam. Ugyanez van vezetésnél is. Nappal csak annyit veszek észre szeművegben,hogy még messzebbről veszem észre a táblákat,de éjjel katasztrófa,főleg ha esik az eső. És ezt az ember magától nem tudja megállapítani,hogy mennyire veszélyes,avagy sem. Valaki írta,hogy

" hogy mi a reális büntetési mérték az adott intervallumon belül? Ráadásul elég nagy intervallum. Ja hogy semmi alapján, a szubjektív jókedve alapján dönti el. Ez meg elég baj. Nem is értem ezek miért nem fixes büntetések vagy miért nincs meghatározva két összeg a "nálad van, de nem rajtad" és az "egyáltalán nincs nálad" között."

Valószínűleg,hogy van mérvadó,ami alapján büntetnek. Vannak súlyosbító,és enyhítő körülmények. Pl: amit írtál nálad van, de nem rajtad" és az "egyáltalán nincs nálad". Én pont azt büntetném jobban,akinél ott van a kesztyűtartóban,mert ott van,csak c@rik használni,mint amikor valaki elveszítette,vagy eltörte és a vidéki faluban,még az orvostól hazavezeti az autót. Vagy valaki egy tanyán rosszul lesz,vagy baleset éri,és hívják a mentőt,de elé viszi személyautóval,hogy előbb kapja meg az ellátást. Nagyon,nagyon sok dolog,súlyosbíthat,és enyhíthet a dolgon.

2018. febr. 7. 07:56
 18/19 anonim válasza:
28%
16-os az hülyeség, hogy lencsével nem lát olyan jól. A szemüvegnél igazad van, de a látás kontaktlencsével ugyanolyan mint annak aki alapból élesen lát :)
2018. febr. 8. 23:41
 19/19 anonim ***** válasza:
18: lófaszt
2018. febr. 9. 01:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!