Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire büntet a rendőr, ha...

Mennyire büntet a rendőr, ha nincs rajtad a szemüveg éppen?

Figyelt kérdés
És kismotornál is kell? Elvégre ott nem kell orvosi se hozzá/ha lejár is vezethető tovább.
2018. febr. 3. 21:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%

10000-500000 ig büntethet

kismotornál akik csak vezetéshez használják azok nem szokták felvenni

2018. febr. 3. 21:45
 2/19 anonim ***** válasza:
32%

5000-50000 helyszíni vagy feljelntés

Nézd meg a jogsidba belevane írva egyáltalán.

2018. febr. 3. 22:02
 3/19 anonim ***** válasza:
0%

Ne vezess szemüveg nélkül!

Azért is büntetnek.

2018. febr. 3. 22:04
 4/19 anonim ***** válasza:
55%
Annál sokkal nagyobb baj,ha balesetbe keveredsz,abból jól kijönni nem nagyon fogsz,akár "kismotorral" Is.
2018. febr. 3. 22:18
 5/19 A kérdező kommentje:

Nem az én jogsim, nekem nem kell szemüveg. Tesómé most járt le és az újba már bekerült a 01.06. kód, mert a doki szarakodott vele. 0.6-os látása van, elvileg nem is kellene ennyihez. 10 éve mikor csinálta akkor is ennyi volt és akkor megadták neki. Szemüveget utálja úgyhogy most kontaktlencsét hord emiatt mikor vezetni megy, de néha nem rakja be főleg ha a boltba megyünk csak pl. A szemüveg a kesztyűtartóban van.

Tehát ilyenkor a rendőr megbüntetheti, bár azt nem tudom a kontaktlencsét hogyan ellenőrzi, de gondolom a tartóját ha bemutatja annyi elég, de persze az sincs nála olyankor.

Szóval akkor 5.000 és 50.000 közötti összeg?

2018. febr. 3. 22:26
 6/19 anonim ***** válasza:
57%
0.6 ? Az tényleg nem olyan sok, én 1.0-ig szeműveg nélkűl a piros vonal alá olvastam 2-3 sorral,és nem volt gond,pedig buszvezető vagyok. Még nincs beírva a jogsimba,de több mint 1 éve szeműveggel vezetek,mert én érzem,hogy így biztonságos. Legközelebb be is lesz már írva,mert úgy hozzá szokott a szemem,hogy szeműveg nélkűl bizonytalan vagyok. Kamera (véda) nem tudom mennyire bizonyító erejű. Nem tudom,hogy a kontakt lencsét elfogadják-e szeműveg helyett,én ehhez nem értek. De hátha lesz itt,aki ebben okosabb
2018. febr. 3. 22:49
 7/19 anonim ***** válasza:
Berak egy kontaktlencse tartót a kocsiba, és kész.
2018. febr. 3. 22:55
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Én 50000-re szoktam büntetni ilyen esetben. Tiszta életveszély.
2018. febr. 3. 23:36
 9/19 anonim ***** válasza:
8-as gondolom rendőr vagy. A kontakt lencsét is elfogadjátok? Elég ha a dobozát bemutatja,vagy tudod ellenőrizni is? Én sem tartom jó dolognak,hogy valakinek rossz a szeme,és szeműveg nélkűl vezet. Én ezért is hordom,pedig nincsen beírva. Ja igen,ha be van írva,akkor kötelező egy tartalékszemüveg is? Vagy ez csak egy legenda?
2018. febr. 4. 00:12
 10/19 anonim ***** válasza:
54%
A kontaktlencsét simán lehet látni a szemen, csak tudni kell, hogy mit kell figyelni. Én amióta kontaktlencsét hordok azóta nagyon sok emberről megmondom, hogy van-e rajta kontaktlencse, elég egyetlen közelebbi pillantás. Azon szoktam röhögni, amikor filmekben is észreveszem a kontaktlencsét, mert egyébként tényleg feltűnő tud lenni. :D
2018. febr. 4. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!