Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen jó hátsókerekes autók...

Milyen jó hátsókerekes autók vannak?

Figyelt kérdés

20 évig csak hátsókerék meghajtású autóim voltam, így nagyon megszoktam őket. Az elsőkerék meghajtásúakkal az a problémám, hogy nagyon alulkormányzottá válnak nagyobb gáz adásra. Most egy G Astra-t használok (kölcsönkaptam), ami annyira jó, hogy múltkor is inkább leparkoltam 1,5 kilométerrel odébb csak hogy ne kelljen tovább mennem vele.

Valami olyan autó kellene, amit jó vezetni, nem nyúlik össze-vissza a kormánya (itt nem a holtjátékra gondolok) és van benne sebességérzet. Igazából itt most az utolsón van a hangsúly, mert ez az amit nem találtam meg egy autóban sem. Ültem már sok típusú autóban, de a legtöbb olyan hogy pl. városban is simán lehet velük úgy 70-80 km/h-s sebességgel közlekedni hogy észre sem veszi az ember hogy gyorsabban megy a megengedettnél (amúgy szerintem ezért van annyi gyorshajtás is).

Az ár kb. fél millióig bezárólag.

2018. febr. 3. 20:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

Na figyelj!!

Jobb hátsókerekes autókkal mint a (bmw) még nem találkoztam!

Vegyél bmw-t ha a vágyaid között szerepel ez az autó! Abból is a e36 e39 e46 a legjobbak driftelés szempontjából is

Keveset fogyasztanak (többnyire)!

A legjob a bmw bárki bármit mondjon!

2018. febr. 4. 08:51
 12/20 anonim ***** válasza:

Próbáltad már? Részletes keresés hahu-n. 1990-2005, 400.000-550.000 ft, hátsó hajtás:

[link]

2018. febr. 4. 09:49
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#5 és #7: 190-est próbáltam. Jó autó, jó is vezetni viszont a sebesség érzet szinte alig van. Gondolkodtam rajta sokat, hogy ilyet kellene vennem, és ha nem találok mást lehet ez is lesz.

#8: Sima A4-ben ültem egy párszor (egyszer vezettem de csak úgy 5 kilométert). Nagyon unalmas autó, nekem nem jött be :(

#4, #6 és #9: A Mazda mindig is tetszett, csak a 192 centimmel ne tudom mennyire lenne kényelmes. Omegát még nem próbáltam (azt tudtam hogy hátsókerekes, de az átlagos Opelekből kiindulva, nem gondoltam hogy megfelelő lenne ennek ellenére, eddig). E36-ból csak 316i-t próbáltam. Azon kívül hogy nagyon gyenge volt (mondjuk ezen nagyobb motorral lehetne segíteni), itt sem jött át a sebesség sajnos. A Ford Capri tetszik, de ez már nem egy mai autó, valami modernebbet szeretnék (a másik kettő bűn ronda). Amúgy igen, a régi Skodák, Ladák lennének a viszonyítási alapok a sebességérzetben, valami olyasmi kellene csak újabban.

#12: Igen, próbáltam. Van olyan opció, hogy kerékmeghajtás, de olyan nincs hogy sebességérzet :( Ránéztéből meg nem tudom megmondani, hogy melyik lenne jó.

(Amúgy BMW-t nem szeretnék, az emberek 80%-a lenézi őket, anélkül hogy egyáltalán megismerné az embert.)

2018. febr. 4. 10:13
 14/20 anonim ***** válasza:

12 vagyok.

Ugyan nem mx-5, de gondolkodtam 1-2 éve Honda CRX-en. Hasonló kasztni ugyebár méretre. Én 195 cm körül vagyok, biztos voltam benne, hogy nem férek el benne, de találtam egyet a közelben, és totál elfértem benne. Végül nem azt vettem más miatt, de ez alapján megnéznék egy Mazdát.

2018. febr. 4. 12:52
 15/20 anonim ***** válasza:

Sajnos a #10 egyet kell hogy értsek, unaloműző kérdés...

Verk: Egy átlagos hátsókerék meghajtású autó is az orrát tolja meg forszírozott körülmények között. (főleg nyitott difivel)

2018. febr. 4. 15:58
 16/20 anonim ***** válasza:

Mindenki lenézi a bmw-t ez igaz!

De csak azért mert kezd "elcigányosodni"

Mindenki csak azért vesz bmw-t hogy villogjanak vele.

De vannak olyanok is (tisztelet a kivételnek) akik azért vesznek bmw-t mert hűek a márkához! Mint ahogyan én is vagyok.

Dönts ahogyan akarsz. De a 190-es mercedes. Ezzel sem jársz jobban mert a szervizelése igen húzós! Haveromnak volt 1db és 1 hónap alatt költött rá 130.000ft ot!

Persze otvannak az opel omegák is azok is nagyszerű tágas családi autók! Driftelésre is kivállóan alkalmas. Van belőlük bmw motoros is!

2018. febr. 4. 16:39
 17/20 A kérdező kommentje:

Miért lenne unaloműző kérdés? Ha autóvásárlás előtt megkérdezek másokat is az miért baj?

Én még egy olyan hátsókerekes autóban sem ültem ami az orrát tolta volna. Viszont elsőkerekesnél már sokszor megéltem azt, hogy egy kereszteződésből való tempósabb kikanyarodáskor rendesen eltekert kormánynál is egyenesen megy az autó. A jelenlegi Opel az sajnos annyira rossz, hogy ez nem csak akkor következik be, mikor már majdnem elpörögnek a kerekek, hanem ha 30-40 km/h-s sebességnél 2-3. fokozatban nagyobb gázt adok akkor elkezd kifele sodródni az egész autó. (Nemrég lett teljesen felújítva, a tulajdonosa szerint ilyennek kell lennie.)

Akkor meglesek egy olyan Mazdát is.

2018. febr. 4. 17:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Nyilván először meg kéne tanulni vezetni, de nem akarok beleszólni.

Viszont 5kilóból se mx5-öt se e36-ot nem kapsz max szét rohadtat vagy az e36-ból valami boltbajárósat.

2018. febr. 4. 18:42
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem tűnik lassúnak egy 190-es merci, mármint átjön a sebességérzete bőven.

Tény, hogy egy ladában sokkal jobban, na de az egy megbízhatatlan vacak amit minden hétvégén szerelgetni kell.

A 190-essel ha törődve van akkor nagyon nagyon megbízható.

A miénk külsőre nem a legszebb, ütött-kopott de motorikusan még sosem hagyott cserben...

Tény, hogy egyszer kiszakadt a jobb első lengőkargömbfej (gömbcsukló ha úgy tetszik) de az nem az autó hibája, egyszerűen nézni kellett volna, na meg nekem is feltűnhetett volna, hogy nehezebb kormányozni, de ez az átka ha az ember nem egy autót vezet hanem minden félét.

Én bátran merem ajánlani a 190-es mercit egy jó kis 2.5-es szívó dízellel.

Nagyon kényelmes (én 196cm vagyok és elférek benne), több órás út után sincs az az érzésem, hogy leszakad a vesém, a hátam....

Ha jó példányt fogsz ki akkor nem lesz vele gond, ha meg mégis akkor nem drága hozzá az alkatrész és gyakorlatilag szinte mindene javítható/cserélhető otthon házilag.

Nagy előnye, hogy baromi egyszerű a motorja, gyakorlatilag megölhetetlen, nincs benne sok "felesleges" maszlag mint pl.: légtömegmérő, lamdbaszonda, egr szelep, részecskeszűrő, kettőstömegű lendkerék, elektromos adagoló, elektromos gázpedál, fedélzeti computer, turbó...

"Hátránya" hogy kicsit lusta bár nekem teljesen jó, nem vészes (főleg ha az ember kicseréli benne a porlasztócsúcsokat újra, akkor jobban húz)

Ha jók az izzítógyertyák akkor -25-ben is pöccre indul egy jó akksival.

Egyedül a nyálkás időben történő közlekedés necces mert hiába gyenge autó, pár hete majdnem oldalba löktem egy másik autót tesco parkolóban kettesben kanyarodás közben kemény 800-as fordulatnál elkezdett keresztbe állni az autó.

Hátránya még, hogy hátsó ülések nem ledönthetők mert az üzemanyagtartály mögöttük van állítva.

Alapból 55 literes de ha ki lett cserélve 70 literesre akkor még egy kicsivel több helyet is elvesz a csomagtérből.

2018. febr. 4. 18:49
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Ugyan már, azt írtad, hogy 1,5 km után letetted az Opelt, mert hogy mennyire vezethetetlen.... 1,5 km alatt jó, ha volt egy enyhe kanyar az utadban, attól aztán messzemenő következtetéseket lehet levonni... Ha tudsz rendesen vezetni, akkor egy stabil futóművű elsőkerekes autóval gyorsabban bemész egy kanyarba, mint egy hátsókerekessel, és ami a lényeg, ki is jössz belőle. Az alulkormányzottságot kis rutinnal is könnyen és gyorsan lehet kezelni, de ha a hátsókerekes autókitörik, akkor ott szívás van. Tudom, mert van hátsókerekes BMW is, egyáltalán nem vagyok annyira elájulva tőle, mint mások, sokkal jobban szeretem a quattro Audimat. Mondjuk lehet velem van a baj, de hogy kanyarban bátrabban megyek az Audival, az is fix. Pedig az aztán tényleg orrtolós.
2018. febr. 4. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!