Bmw e46-ot 320i-320d? Szeretnék vásárolni 19/f Többi lent
Autóvásárlás előtt álok,és igazából 2db kiszemelt autó van.Egy bmw e46 320d sedan
És egy bmw e46 320i kombi.Ha jól tudom mind a 2 sorhatos m52-es motorkódú.
Melyik lene a job választás????
A sedan 180.000km-ert futott
A kombi 166.000km-ert. A kombi viszont m-paket felszereltségű.
Azok segítségét kérem,akik jártasak jártasak a bmw-kel. És akik nagyjából tudják hogy mennyi az alkatrész árak.
Tehát
Rugótorony???
Féktárcs???
Kötelezö olaj???
Vezérműszij???
És mennyire rozsdásodik???
Összesen 1,2-1.8millát szánék autóvásárlásra.
Elég gyakran pakolgatok, tehát jól jönne a nagy rakodótér kiránduláshoz,melóhoz stb..
Fogyasztással nem nagyon foglalkozom.
Egy haveromnak is 320i van és az 8l/100km
Elmondása szerint.
Kicsit erdekes lenne ha a dizelben meg a bentinesbennis ugyanaz a blokk lenne!Csak a 20i sorhat a 20d sornégy!
Ha sokat lomolsz a kombi nyilvan jobb valasztas,de a haverodnak ezt a kamu 8liter/100-as fogyasztasat felejtsd el!Ez a 8liter a minimum,de hat beked ugysem szamit a fogyasztas mint tudjuk!
Az alkatresz arakat magad is meg tudod nezni mondjuk a bárdi auto webshopján!
Egyebkent ennyi penzert biztosan nem vennek E46-ot,1.8-ert már annyi minden más lehetőség van!
Köszi a válaszodat!
Hát jó állapotú bmw e46 ot csak ennyi pénzért találni jó állapotút.
Ráadásul az m-paket felszereltségű az kb 2millánál kezdődik
Ilyen autót már nem vennék. Meg úgy BMW-t sem. Megnéztem párat (16 db) amikor rám jött fiatalon ez a "BMW kell" baromság... Hát egyet sem vettem, pedig nem a haccázé kell háhromhuszdé típusú ember vagyok.
A 180 meg 160.000 km jó nagy kamu.
Folyamatos hibái lesznek, hol rohadni fog, hol karácsonyfa lesz műszerfal. Öreg autó, ez van.
És menyi az elfogadható kilóméter? Ezeknél a bmw e46-osok nál?
Kb 200-300 ezer?
19 évesen még nincs tapasztalatod,és nem tudod ,hogy szinte még a 20 éves autókat is 180 000km-rel hirdetik,egy kis óra tekerés után.
Ezeket inkább a fiatalok tapossák és üzemanyagra alig van pénzük és ezért hanyagolják is a karbantartást.Ide tartozik az időszakos olaj csere is.Ez így nagy érvágás egy hajtott motornak.Vannak kivételek,de az az általános,hogy nuku karbantartás.Általában akkor szoktak megszabadulni tőle,ha már kezdődnek a bajok,de még eladható.Ő már érzi az autón,mert kiismerte ez idő alatt,és észre veszi,hogy nem olyan ,mint mikor megvette.Rövidesen jön a nagy szerviz.
Az idős bácsiktól,meg nehéz kifogni egy rendesen karbantartottat,mert arra lecsapnak gyorsan.
Én alapos külső átvizsgálás,csak hidegen indított motor előttem,leállítás után ismét indít,karter cső lehúzva,alábújok,próba menet és utána egy szervizes állapot felmérés 1 000-ért.Ezt nem szabad sajnálni.Ha lehet,ne a tulaj által mondott,ha nem inkább másikba.
Az alkatrészek sem olcsók hozzá,mint például egy Ford-hoz jóval olcsóbb még agyári beszállítójától is.Kivételek közt van az amiket felsoroltál,de van még után gyártott ,jó minőségű más is olcsóbban.
A 8 lityis fogyasztásra meg keresztet vethetsz.11-12 környéki lesz kényelmes tempónál.
19 évesen vegyen az ember coupét.
A touring ráér negyvenévesen :)
A dizelekkel több lehet a probléma , de a benzines fogyasztása kb a duplája, azaz 100 km-n legyen 1500 ft megtakaritás , akkor 10 000km-n 150 000ft.
20d-ből csak 150 lovast vegyél, ha találsz normálisat. Szívósori pillangókat le kell dugózni, ha még nincs, azon kívül vannak kisebb nyűgjei, de nem szoktak szétesni. Ez soros négy hengeres, semmi köze az M52-höz, ami a 20i-ben van, és egy iszonyat tartós motor. Olajat cserélsz benne, használod, ennyi.
E46-nál is a rozsda az ellenség. Alapvetően elég megbízható autó, ha normálisan karban volt tartva. A másik legnagyobb ellenség a ruppótlan előző tulajok, ami sajnos jellemző ezekre.
Vezérműszíj egyikben sincs, élettartamra szóló lánc van bennük. A kopó alkatrészeket, olajokat bárhol meg tudod nézni. Prémiumhoz mérten nem vészesek az árak. A ritkább, gyári alkatrészek tudnak elég borsos áron lenni, pl. egy sima beltéri műanyag burkolat több tízezer Ft-ba is kerülhet. Igaz, a legtöbb autóhoz szerintem ezeket már meg sem kapod ilyen korban. Az alkatrész ellátottság nagyon nagy előnye ezeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!