Golf 4 be felvillant a müszerfalon a piros felkiálltó jel (! ) Miért?
Igen, fellevegősödhet, ha nincs szerencséd.
A hibakereséshez alá kellene nézni a kocsinak. Nálam mk5 Jettánál szigárgott a fékolaj, de csak annyira minimálisan, hogy le sem ért a földre. Azaz ráfolyt az abroncs falára, azon száradt meg.
A szivárgásra akkor jöttem rá, mikor pár hétig állt az autó és akkor már volt ideje lefolyni a fékfolyadéknak a kocsi alá egy két cseppnyi "tócsát" alkotva.
Nem bonyolult a G4 fékrendszere, egy átlag szerelőnek meg kell tudnia találni a hibát és relatív olcsón javítani!
Ha levegős:
Felpuhult a fékpedál. Fékhatás csak a fékpedál többszöri működtetése után következik be.
forrás:
Másik kocsimmal (nem a Jetta, hanem Lada) hasonlóan jártam, csak nem fékkel, hanem kuplunggal. Kifogyott az utántöltő tartályból teljesen a folyadék, rátöltöttem és szerencsém volt, nem lett levegős.
Egyébként nem szabad annyit fogynia a fékfolyadéknak, hogy két csere között kifogyjon vagy csak után kelljen tölteni. Bizonyos, hogy valahol ereszt a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!