Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megrepeszthettem a hengerfejet?

Megrepeszthettem a hengerfejet?

Figyelt kérdés
Meleg motorba töltöttem után, fészerbe lévő kinti hőmérsékletű olajat. Amikor betöltöttem hangosan pattogott motorból valami. Azt tudom, hogy hűtővizet töltök után az azonnal elrepeszti, de az olajra nem gondoltam.

2018. febr. 1. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
87%

Nem repesztetted meg.

Sőt ha vizet töltesz sem repeszted meg.

Ha kompletten csaphideg 8 fokos vízet töltesz egy üres rendszerbe akkor már esetleg.

Lényegében egyből felvette a meleg olajhőt ,és a falhőt az utántöltött olaj ,ennyi...

Olyan hőfelesleg van ,hogy nincs érzete pár decinek.

Sőt újratöltöd 4 liter olajjal akkor sem lesz semmi baja.

2018. febr. 1. 19:17
 2/6 anonim ***** válasza:
dehogy
2018. febr. 1. 20:11
 3/6 anonim ***** válasza:

1 kissé logikus kérdés: Ha nincs olaj a hengerfejben (mert áll a motor) akkor az olajutántöltéssel miért csinált volna ott bármit?

Illetve hideg motornál nézünk olajszintet nem melegnél.

Nálad a pattogzódó hang valószínűleg a kipufogó és/vagy a leömlők deformációja zajlott ami pattogást hallat maga után.

Ha a forró hűtővizet kinyitod az első bajod az lesz hogy hogyan hűtsd a leforrázott kezedet.

2018. febr. 1. 21:27
 4/6 A kérdező kommentje:
A hirtelen hőingadozás miatt kérdeztem. Amúgy kb 2dl-ert tölthettem után
2018. febr. 1. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha ennyire bizonytalan vagy miért nem vártad meg amíg lehűl.?
2018. febr. 2. 06:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Olyan terhelésre van tervezve ,hogy a hőingadozásnál feszültség semmi neki.

Illetve az a minimális idő alatt átveszi a hőt, a forró felületről , kb mint 1 zsebkendő amikor 1 csepp vízre teszed.

A felület szívja a hőt ,kiegyenlitődik.

2018. febr. 2. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!