Új autónál ameddig garancia van az autón, addig ingyen javítják?
Nem teljesen.
A rendeltetés szerű használatból eredő meghibásodásokat ingyen javítják, cserélik a meghibásodott alkatrészt.
Nincs garancia viszont a nem rendeltetés szerű használatból eredő hibákra, és az olajcserékért is fizetni kell.
Az olajcsere így nagyon jó üzlet a márkaszervizeknek, hisz kénytelen oda vinni az autót a tulaj, különben érvényét veszti a garancia, cserébe jó drágán is cserélhetik az olajat.
Vannak esetek, amikor a garancia ideje alatt előjön komolyabb meghibásodás, amit ingyen javítanak, csak ugye az ilyen meg az autóra nézve elég komoly kritika.
Például egy meghülyült számítógép cseréje után ott marad a tulaj gondolataiban, hogy mi lesz akkor, ha a garancia lejárta után ismét megbolondul a gép...
"Viszont ha normálisan használom, akkor lényegébe csak az olaj cserére kell költeni?" Nem feltetlen.
Egyik olajcsere alkalmaval a kereskedo szolt, hogy a valtoolajat le kene cserelni, mondtam neki uj auto (2-3 eves volt akkor), nehogymar, de kihozta az olajat ami tele volt miniatur fem reszecskekkel, azt mondta ez a valtoolaj es le kell cserelni. No letemre nem kezdek el leallni vele vitatkozni, hogy az nem ugy van, ugyhogy inkabb kifizettem a valtoolaj cserejet, mert az sincs garancia alatt.
Erted, lehettem volna okos es megtagadom, de ha kesobb valami baja lesz a valtonak, akkor hivatkozhat a szerviz arra, hogy en megtagadtam a valtoolaj cseret es ez okozta a hibat, es akkor a valto javitast is ramverik. Nincs otthon garazsom, szerszamom, nem tudom magamnak lecserelni egyik olajat sem (habar a hozzaertes meglenne meg talalnek segitseget is).
Szoval ilyenek elofordulnak, csak azert irtam, hogy ne lepodj meg ha valamit trukkoskodik a szerviz.
Amugy minden egyeb szerviz ingyen volt, meg az is, amikor vezermulancot csereltek mert volt egy visszahivas vmi muanyag lancfeszitokre, es a szerviz alatt eltortek a hutomet...azt is ingyen javitottak es mivel kivertem a balhet meg berautot is adtak ingyen arra a napra amig a hutot kicsereltek...
Fekbetetert is fizetni kell bar azt a most 8 eves automon meg egyszer sem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!