Hogyan tudom kimérni, hogy álló helyzetben szívja-e valami az autóm akkumlátorát?
Ha közlekedek vele akkor utána erősebben teker, de ha áll 1-2 napot határozottabban gyengén teker.
Hogy tudom kimérni hogy zárlat van-e?
Mazda 6 2.2 skyaktiv diesel
Azért óvatosan a multiméteres áramméréssel. Az én kocsim pl az akkusaru visszacsatlakoztatásakor dudál hármat, ami jókora áramfelvétellel jár. Sorba kötött, általában 10A-es multiméternél lehet, hogy ki fog égni a műszer biztije. Ezért ne közvetlen bekötött műszerrel tedd vissza a sarut, hanem legyen egy sönt a műszeren, amit csak akkor veszel le, ha az autó már "megnyugodott", azaz központizár lezárva és akár 10 perc várakozás után!
Ha a felnyitott motorháztető miatt beriaszt a kocsi, akkor az akkuhoz menő vezetékeket, műszert zárlatmentesen ki kell vezetni a motortéren kívülre.
Megpróbálom simán sorba kötni a multimétert.
Köszi a válaszokat.
Mennyi a normális áramfelvétel lezárt állapotban?
Pár miliampernél nem szabad többnek lenni a gyári állapotú autónak.
Ha van benne utólagos fejegység, risztó, immo, stb és ezek minősége és/vagy szakszerű beépítése megkérdőjelezhető, akkor több tíz-száz miliamper is lehet a nyugalmi áram, ami már számottevően meríti az akkut.
Vettél új akksit?
Az 1. válaszom meg nem olvasod el.
Első válaszolónak. Qrva drága akksi kell bele, úgyhogy annyi eszem volt hogy előszr föltöltöttem(víz nem kellett).
Sajnos annyi eszem nem volt hogy kimérjük. Még morogtam is hogy 4 évet bírt a gyári akksi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!