Ebben a helyzetben kinek van elsőbbsége?
Ja, nénikékkel ne foglalkozz, mindegy, mit csinálsz, beléd fognak kötni. Állítólag múltkor álló autóval akartam elütni egyet, őszerinte. :-)
Amikor kiugranak az autód elé, zebra sehol, akkor is téged fognak hibáztatni.
Kormányt nem kellett elrántania, satuzni nem kellett. De a továbhaladásában akadályoztad.
Pusztán szócséplés, de csak az lehet kérdés, hogy amikor megálltál, sejthető volt a hosszas várakozás, vagy sem.
A kerékpárút igénybevétele szükséges ahhoz, hogy lásd a főút forgalmát?
Kerékpár utat, kerékpár sávot, kijelölt gyalogos átkelőhelyet nem illik teljes szélességben lezárni az autóval, sőt forgalmi vizsgán azonnali bukást jelenthet.
Vannak persze esetek, amikor kénytelen vagy ott megállni, mert különben nem látod be a kereszteződést, de azok a kivételek, illene szabadon hagyni a kijelölt sávokat, előtte megállni, vagy túl gurulni annyira, hogy az ott közlekedök tudjanak haladni
Elvileg a kerékpárosnak. De ha nem volt belátható a kereszteződés, csak a kerékpárútról, akkor teljesen helyesen jártál el.
Más kérdés, hogy ilyen kereszteződésnek nem kéne léteznie. Úgy kellett volna építeni, hogy a kerékpárút és a főút között legalább egy autó elférjen.
Sajnálatos helyzet, de nem szabálytalan. Amikor bringásként ilyennel találkozom, akkor megállok a kereszteződés előtt, és csúnyán nézek. :) Mást nem lehet tenni, a közúti forgalom arról szól, hogy az emberek egymás útjában vannak. Nekem nincsenek álmatlan éjszakáim attól, hogy esetleg miattam nem tud valaki haladni, neked se legyenek.
(Aztán persze van olyan, aki annak ellenére áll rá a bringaút-átvezetésre, hogy látja, hogy jövök, vagy épp kilátna kicsit hátrébból is, csak nem akarja az én áthaladásomat is megvárni. Az olyannak tényleg jár a feketepont.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!