Az alábbi helyzetben kinek van elsőbbsége?
Erre a forgalmi helyzetre a kanyarodási szabály alkalmazandó.
Forgalmi helyzetes kérdéseknél, ahol a kérdés elsöbbségadásra irányul, első lépésben azt kell megállapítani. Mi az, ami ott az elsőbbséget szabályozza ( rendőr, lámpa, tábla, útburkolati jel, szabály), és azt alkalmazni
A balra kanyarodó járműnek mindig el kell engednie az egyenesen haladót és a jobbra kanyarodót, ha UGYANOLYAN RANGÚ utakról érkeznek EGYMÁSSAL SZEMBEN.
A balra kanyarodó a balra kanyarodóval egyenrangú, ilyenkor közös megegyezés alapján haladhatnak tovább, vagy egyszerre mennek, ha van hely.
Természetesen nem de én elsőre átmentem mindenen és már tanulóvezetőként jobban vezettem mint a legtöbb tapasztalt vezető.Az ilyen egyszerű szituációk meg végképp nem fogtak ki rajtam,már a KRESZ tanulás előtt tudtam hogy ebben a szituban kinek van elsőbbsége
Nem azt várom el hogy mindenkinek könnyen menjen a KRESZ de ha már ilyen egyszerű dolog ki fog rajta akkor mit fog kezdeni az összetettebb,bonyolultabb szituációkkal?
De ha az említett kérdésre a válasz nincsen benne egyetlen egy KRESZ könyvben se akkor én kérek elnézést
"már tanulóvezetőként jobban vezettem mint a legtöbb tapasztalt vezető" - ezt hogy sikerült hitelesen felmérni?
Nem kellene kapásból lehurrogni azt, aki azzal kezdi, hogy most tanulja a KRESZ-t, és kérdése van... akkor lenne ez gond, ha a KRESZ vizsga után tenne fel ilyen kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!