Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hosszabb autón nehezebb...

Hosszabb autón nehezebb tanulni/vezetni? KRESZ

Figyelt kérdés

Van egy combi, egy valószínűleg kevésbé mogorva oktatóval, vagy egy kisebb autó, egy mogorvább oktatóval

Ti melyiket választanátok? Privátban írok konkrét autó típusokat is ha kell.

2018. jan. 30. 11:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyot! Hogy mindenképp érezd ha nagy autót vezetsz
2018. jan. 30. 11:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Kombit mindenképpen.
2018. jan. 30. 12:17
 3/11 anonim válasza:
100%

Nekem decemberben lett meg a jogsim, hosszabb autón tanultam vezetni. De nálam az oktató személye fontosabb volt, mint az autó típusa, nagysága. Vezetés közben voltak mélypontjaim, a parkolás nehezen ment, nem éreztem az autót. Többször éreztem azt, hogy kisebb autón jobb lett volna tanulni. Így utólag viszont azt mondom, hogy megérte a szenvedés, mert az itthoni autónk rövidebb, és ezt sokkal jobb vezetni, nem érzek semmi nehézséget, még parkolásnál sem. Szóval én azt mondom, hogy utólag kifizetődik, ha nagyobb autón tanulsz meg vezetni.

És rengeteget számít, hogy milyen az oktató. Több embertől hallottam, hogy nem segítőkész, türelmetlen oktatója volt, és jobban rástresszelt az egész vezetésre. Mondjuk ha csak mogorva, az nem gáz, ki lehet azon a pár órán bírni. A legfontosabb, hogy türelmes legyen.

25/L

2018. jan. 30. 12:19
 4/11 A kérdező kommentje:
Még személyesen egyikkel sem találkoztam, csak a telefonos hang alapján következtettem
2018. jan. 30. 12:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a kicsi autót választottam. Parkolásnál, manőverezésnél... egyértelműen könnyebb egy kis autót vezetni. Szűk helyen is kényelmesebb menni vele, nem akartam megnehezíteni a saját dolgom. Most pedig egy 12 méter hosszú majdnem 4méter magas buszon vagyok, tehát választhatod a könnyebbet, akkor is ha utána nagyobb autót vezetnél
2018. jan. 30. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Oktatót kell(ene) választani elsősorban, nem autót.

Egy rövid telefonos beszélgetésből viszont kétséges, hogy mennyire lehet felmérni, milyen oktató is az illető.

2018. jan. 30. 14:21
 7/11 anonim ***** válasza:
75%

Ne az autó legyen a fő szempont, hanem az oktató!

Én egyik barátnőmmel egyszerre tanultam vezetni. Ő a kocsi alapján választott oktatót, én meg ahhoz mentem, akit a legtöbben ajánlottak. Hiába tanult ő jobb kocsin, kb. a 10. óra után már elege volt az egészből, mert nem jött ki jól az oktatóval. Míg én vidáman mentem, és vártam, hogy vezethessek, neki egy merő stressz volt az egész, alig várta, hogy vége legyen az óráknak. Végül mindketten levizsgáztunk, de velem ellentétben neki rossz emlékként maradt meg a vezetéstanulás.

Szóval szerintem találkozz személyesen mindkét oktatóval, és az alapján dönts, hogy melyik a szimpatikusabb. Sokkal fontosabb az, hogy hogyan érzed magad az óráin, meg hogyan adja át a tudást, mint hogy milyen fajta kocsival mész. Utána úgyis meg kell majd tanulnod a sajátodat használni.

2018. jan. 30. 14:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
4.5 méteres Renault Megane-on tanultam vezetni, kell neki a hely parkolásnál, de nem nehezebb vezetni mint a többit.
2018. jan. 30. 15:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Azért nem szoktak sírni,hogy bajuk van az autóval,hanem azért szoktak mert bajuk van az oktatóval!!!!

Ezen gondolkozz.

2018. jan. 30. 15:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az oktató sokkal fontosabb, mint az autó mérete. Az autó méretéhez később bármikor hozzászokhatsz, sőt könnyebb lesz mérethez igazodni, mint rosszul, rossz emlékekkel berögzült szituációk, kézmozdulatok, vezetési stílus után a helyeshez.

Ha van egy jó oktatód, akkor élvezni fogod a vezetést is, azaz könnyebben tanulod a dolgot. Az pedig, hogy milyen a hangja telefonba, becsapós lehet. Mikor én felhívtam először az oktatómat, olyan lekezelően, flegmán beszélt velem, hogy majdnem aztmondtam, hogy inkább kérek más oktatót, vagy nem is akarok vezetni.

Végülis megbeszéltem vele az első időpontot. Legelső alkalommal még tartott ez a stílus egy kicsikét, viszont ami az utána lévő 29 órában történt, azt soha nem felejtem el egy életen át. Rengeteget beszélgettünk, oldotta a feszültséget, nem kapott bele soha sem a pedálba, se a kormányba, csak ha tényleg vészhelyzet volt (1-2x). Mindig a legjobbat akarta nekem. A 30. óra végére már szinte apukámként tekintettem rá, annyira megkedveltem és kötődtem hozzá. A vizsga elsőre 0 hibával sikerült neki köszönhetően. Hát a vizsga után, mikor utoljára hazavezettünk ketten, egy szót nem tudtam szólni, mert a sírás kerülgetett, de már a vizsga előtti utolsó órán is, mikor arra gondoltam, hogy vége lesz.

Mikor kiszálltam a házunknál és elbúcsúztunk, egy gyors köszönéssel intéztem el, mert elsírtam magam. Felmentem a lakásba és fél óráig csak sírtam.

Hozzáteszem fiú vagyok és 18 éves voltam akkor. Nem sajnáltatásból irtam ezt az egészet, és nem is azért mert nincs kinek elmondanom. Csupán szemléltetni akarom, hogy mennyire nagy befolyással lehet egy ember vezetésére és életére egy jó oktató.

2018. jan. 30. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!