Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri ma "kispénzből" 18-20...

Megéri ma "kispénzből" 18-20 éves dízelt venni?

Figyelt kérdés

VW konszern 1.9 tdi-re gondolok, egészpontosan egy Audi A4-re.

Több rövidtávra használnám, néhány hosszabb (200-500km) útra.

Vidéki nagyvárosban élek, vagyis szerintem a rövidtáv egyáltalán nem hasonlít egy budapesti belvárosi közlekedéshez.

(Persze előtte mindig melegíteném néhány percet és használat után sem állítanám le azonnal, vezettem már dízelt)

1.3 benzin-hasonló évjáratú utódja lenne.

-Itt van egy példa:

[link]

-Itt meg egy másik:

[link]

2018. jan. 30. 00:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
24%

Ne hogy azt gondold ,hogy megfogtad az isten lábát.Ezek szopóroller dízelek.Ennyi idősen még benzinest sem nagyon érdemes venni,nem hogy dízelt,főleg ebből a márkából.

Az alkatrészek egy motorfelújításhoz,annyiba kerülnek mint az újhoz.

A km adatok is hamisak szerintem.

De a lényeg,hogy ha valami baja lesz,mert miért is ne lenne?Többet költesz a motorjára,mint amennyiért vetted.Ezt is bele kell kalkulálnod.

Azt tanácsolom most,hogy ezeket felejtsd el ,ha jót akarsz.

2018. jan. 30. 00:54
 2/17 A kérdező kommentje:

Ne aggódj, egyáltalán nem hiszem azt. Amennyire magamat ismerem realista vagyok, a km óra adatok még jó hogy hamisak, tudom hogy-ahogy szokták mondani- ezek már 2x megkerülték a földet.

Magunkból kiindulva, családban van egy 1.9 (golf IV kombi, most (óra szerinti) 190e km-el, eddig semmi baja, ennek az utódja egy 2000-es évjáratú benzines volt, 390e(!!!) km-el, amiből minden egyes méter hozzánk fűződik. Kopó alkatrészeken kívül mást nem kellet cserélni/javítani rajta.

2018. jan. 30. 01:16
 3/17 A kérdező kommentje:
bocsánat, utódja=elődje
2018. jan. 30. 01:17
 4/17 anonim ***** válasza:
N/M-es rendszám (azaz valszeg behozott kocsik), és abban a korban vannak, hogy foglalkozni kell velük. Első körben fuss neki a típushibáknak, majd látogass meg egy VAG topikot még mielőtt vásárláson gondolkoznál.
2018. jan. 30. 01:47
 5/17 anonim ***** válasza:
23%

Vegyed meg, ne foglalkozz vele hogy mit mondanak.

Szép ez az autó. Ha szerelmes az ember úgy se tudják lebeszélni róla.

2018. jan. 30. 05:33
 6/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is. Ha ez a fajta tetszik miért ne vennéd meg. Jól néz ki mindkettő. Ha ennyi rá a keret, akkor meg nincs is miről beszélni. Km meg nem számít, hanem az állapot. Ha vigyázól rá és eddig sem nyüstölték vigyázni fog rád is :)

Megkerülni a földet kilóméterben nem nagy kunszt amúgy mert az "csak" valahol 40ezer körül van, úgyhogy ezek kb 10-15x megtették, de azzal semmi gond nincs szerintem.

2018. jan. 30. 06:21
 7/17 anonim ***** válasza:

Az 1.9 TDI egy nagyon strapabíró motor, szóval az nem szopóroller, ha nincs széthajtva. Viszont azzal számolnod kell, hogy amennyivel kevesebbet fogyaszt az 1.3-as benzinedhez képest, azt karbantartásra fogod költeni. 20 éves autó, igényli a törődést, valami apróság szinte mindig van már ilyen korban velük. Az első futómű felújítása sok pénzt el tud vinni.

Egyébként ezek az A4-ek sokkal jobb autók, mint amit az ember ránézésre gondolna róla. Korához képest nagyon igényes beltere van, a váltója iszonyat pontos, jól kapcsolható. Ez még attól volt prémium, ahogy összerakták, nem a sok felesleges kütyütől és márkajelzéstől. Egyedüli baja a kora, de ennyi pénzből amúgy is nehéz jó autót venni.

2018. jan. 30. 06:28
 8/17 anonim ***** válasza:
48%
Megéri, persze... "kispénzű" vagy de szívesen kifizetsz az átírásra egy halom pénzt meg az ismeretlen állapot felderítésére és rendbetételére szintén egy kisebb vagyont. Ezek a 18-20 éves dízelek már többször megtették a Föld-Hold távolságot, össze-vissza berhelték őket az "olcsó üzemeltetés" jegyében. És örülnek az eladók hogy fognak valami majmot aki még hisz az "öreg dízel csodájában". Szóval nem, nem éri meg. Akkor inkább maradjon a Suzuki.
2018. jan. 30. 08:24
 9/17 anonim ***** válasza:
64%

Vedd csak meg, oly' mindegy hogy hány kiváló, okosban vizsgázott öreg bontószökevény füstöl előttem. Valamiért mindig azok mennek előttem, amiket nyugatról hoztak be bagóért, mert ott már a török gyereknek sem kell, az afgán meg szégyenli...

de itt? ez a menő.

2018. jan. 30. 08:56
 10/17 anonim ***** válasza:
21%

te majom, az új műanyag szarodból már régen söröskupak lesz, ezek a "bontószökevények" még mindig róni fogják az utakat.

Ha nem lennétek sík hülyék az autókhoz, meg a szereléshez, nem írnátok ilyen baromságokat.

De hát ezért paliznak be titeket a szép új vackokkal.

Majd nézd meg, mit tud 1-2 száz ezer km múlva.

Ezen annyit elment 2 vezérműszíj.

2018. jan. 30. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!