Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rendkívül csúszik az autó...

Rendkívül csúszik az autó hátulja, lehet a gumi az oka?

Figyelt kérdés

Egyszer kicsúsztunk egy körforgalomban az autóval, kitette a hátulját kanyarodás közben. Mivel épp esett valami és fagy is volt, azt hittük, csak az út csúszik. Többet nem csinálta hetekig. Közben szóltak a szervizben, hogy a két hátsó gumi fűrészfogasan kopott, cserés lesz. Szabad szemmel alig látható a kopás, amúgy 6mm-es, 3 éves gumikról van szó, nem akartam cserélni őket. Csakhogy tegnap megint kicsúsztunk vele, kétszer is. Mindkettő körforgalom volt, és enyhén nedves. Megálltunk, mellette a zebra is kicsit csúszós volt a ráfagyott párától, gyalog kipróbáltuk... viszont később végmentünk ugyanezeken a körforgalmakon a másik autónkkal, amin új gumik vannak, az meg nem csúszott egyikben sem, és más autókat sem láttuk csúszkálni.

Lehet azért csúszott csak az én autóm, a többi nem, mert rosszak a gumik? Vagy lehet futómű is? Az egyik hátsó stabilizátor gömbfej cserés, kicsit kotyog, lehet ehhez köze?

2018. jan. 29. 11:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Hátsókerekes autóval kophat így a hajtás miatt is. Nekem is olyan, pedig tökéletes a futómű. Nagy nyomaték és kigyorsítások miatt "elkeni" a gumit. Ilyenkor gyakran ilyenek az útviszonyok, ésszel kell menni. Gumi minőségtől, állapottól persze függhet a dolog. Szerintem nincs ott baj, de rá kéne nézni valóban hozzáértőnek, akinek nem érdekes rád sózni valamit.
2018. jan. 29. 17:53
 12/12 A kérdező kommentje:
Megmérettem a lengéscsillapítókat ma reggel, de mindkét hátsó 70%-os, az elsők 77%-osak, de utóbbiak már cserélve lettek. Ezért ment át a műszakin is gond nélkül.
2018. jan. 30. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!