Elmehet az olajnyomás vékony olajtól?
Okozhat, de a te esetedben biztos hogy nem a túl vékony olaj a gond. Ez abból kiderül hogy 4000-es fordulaton kezdett villogni. Abban az esetben ha tényleg ez a gond akkor alacsony fordulaton jelentkezik a lámpa villogása. Hogy mi lehetett nálad azt persze én sem tudom.
Az olajnyomás lámpa nem mindenható. Az csupán azt jelzi hogy az olajgombánál megvan az az olajnyomás ami megszakítja a lámpa áramkörét, de nem azt jelenti hogy a motor minden lényeges kenési pontjára eljut az olaj, olyan mennyiségben ami szükséges. Na de ebbe ne menjünk most bele, mert ez itt irreleváns.
nekem 2005-ös Hondám van, 0W20-as olajjal járok. Még 600-as alapjáraton sem villan fel.
Ha szinten van az olaj, akkor más a baj. Az 5W30 pont jó, nem a híg olaj miatt villog. Az olajnyomás nem megy el vékony olajtól
Gagyi olajszűrő tudhat ilyet, van abban is egy szelep, ami kinyit, ha már nagyon retek a szűrőbetét.
Mértek olajnyomást is alapjáraton?
Nehogy csak rámondással elintézzék...
Én minap szedtem szét egy dízel opelt, gondoltam megnézem a hajtókarcsapágyakat, viszonylag könnyen hozzáférhetőek, csak a kartert kellett levenni.
Hát volt egy olyan csapágy, ami teljesen szét volt kenődve. Ezután jött volna, hogy hunyorog az olajnyomás lámpa, majd kikönyököl a hajtókar a blokk oldalán, mert elmegy ott a nyomás a vacak csapágynál.
Egy ilyen garnitúra csapágy 3 rugó kedvezménnyel..
"5w30 van a kocsiban és 180e km. Azt mondta a szakember, hogy inkább 5w40 kellene."
Azért megnéznék akármilyen gyári anyagot ami azt írja,hogy a futott kilométer növekedésével váltogatni kell az olajat. Nagy szakember volt az is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!