Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autók esetében hogy működik...

Új autók esetében hogy működik az olajcsere, ha az előírt periódus elött szeretné valaki cserélni garanciavesztés nélkül?

Figyelt kérdés

Tehát tételezzük fel,hogy veszek egy új autót,aminek a gépkönyve 30 ezer kilométeres olajcserét ír elő,viszont én 7 ezernél már cserélném,akkor mi a menete ennek?

Viszem az olajat a márkaszervízbe,és kifizetem a munkadíjat mellé és ennyi?Vagy a vitt olaj már garanciavesztésnek számít?

Vagy ha saját szerelőhöz hordom,és vele cseréltetek olajat,az is garanciavesztéssel jár?

2018. jan. 27. 13:40
 1/8 anonim ***** válasza:
A márkaszervizbe vidd vissza, de nem igényel 7000 km-nél olajcserét.
2018. jan. 27. 13:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért cserélnéd le ? Felesleges és plusz pénz kidobás . Saját szerelő vagy ha magad cseréled az privát dolog , elvileg gari bukás de mi állapítja meg ...
2018. jan. 27. 14:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem felesleges, ugzanis semmiképpen sem éri meg 30.000-ig várni. Bár tény, hogy a 7000 km meg túl rövid intervallum. Olyan 15 ezrenként érdemes cserélni, és nem veszlődik el a garancia, akkor sem, ha viszed az olajat. Legalább is a Renaultnál, amivel én márkaszervízbe jártam, ott nem veszlődött el a garancia.
2018. jan. 27. 14:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Sok ismerősöm így csinálja, 30.000 helyett 15.000-nél lecserélteti privát szervizben. Csakis gyári olajszűrőt szabad feltenni (így a szervizben sem veszik észre a különbséget) és persze nagyon jó minőségű, gyári specifikációnak megfelelő olajjal együtt.

Egyébként elvileg márkaszervizben is meg lehetne csináltatni ugyanezt, akár hozott olajjal is, előzetes egyeztetés után, persze erre mindenféle indokot ki szoktak találni, hogy miért nem lehet... Ja, meg sokkal drágább a munkadíj. :-)

2018. jan. 27. 14:20
 5/8 anonim ***** válasza:
A kutya nem mondja meg,hogy a 30 000 km alatt te hányszor cseréltél olajat otthon és milyen szintetikust tettél bele.A lényeg,hogy a a 30 000 lejárta előtt vidd el a hivatalos szervizbe.Ott vagy megcsináltatod a következő cserét az ajánlott olajjal,vagy egy kis kenő pénzel kapsz egy pecsétet a munkáról és megcsináltatod egy másik szerelővel,vagy te magad.Így nem jár garancia vesztéssel.
2018. jan. 27. 14:26
 6/8 anonim ***** válasza:
A gépkönyv előírás az a mérvadó , nem véletlen hogy a márkához ajánlott spéci gyertya egyéb dolgok amik a legjobbat hozzák ki .
2018. jan. 27. 16:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megkaptam a kérdésemre a választ :)
2018. jan. 27. 19:06
 8/8 anonim ***** válasza:
47%

7000 nagyon korai, ha sok a rövid távos út akkor 10000, átlag vezetéssel meg 15000.

Vagy ha új a kocsi és 10 évesen ki akarod dobni akkor lehet 30000 is, de akkor azzal legyél tisztában, hogy aki tőled megveszi utána az a fél életét rákölti a kotla autóra majd.

Mai autóknak 10 és év 200ezer Km az élettartama, annyira tervezik a gyártók.

Csak megsúgom, hogy a legtöbb autó ezt eléri 10 éves korára, van amelyik előbb is. Az, hogy a hahun mit írnak az eladók, az meg mese habbal. :)

2018. jan. 27. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!