Olajcsere után a nívópálcán csak a fáradt olajat lehet
látni. Mit lehet tenni ellene?
Figyelt kérdés
Van egy Peugeot 207 1.4 HDI autónk és miután beleöntöttük az új olajat, a nívópálcán csak a fáradt olajat lehet látni. Mit lehet tenni ellene? Használ ilyen esetben a motor öblítő/mosó?
A választokat előre is köszönöm!!!
2018. jan. 21. 07:27
1/6 anonim válasza:
Az olaj minoseget szemmel hogyan elemzed?
2018. jan. 21. 07:58
2/6 anonim válasza:
Pár km után befeketedik az új olaj is, főleg hogy egy dízelmotorról van szó.
2018. jan. 21. 08:02
3/6 anonim válasza:
Azért ha jó meleg motornál volt leeresztve és utána feltöltve, akkor nem szabad nagyon feketének lenni.
Meg persze az olajszűrő is ki volt cserélve.
2018. jan. 21. 10:08
4/6 anonim válasza:
Ha te magad cserélted le, vagy szemtanúja voltál a cserének akkor nincs min aggódnod. A dízel gyorsan befeketíti az olaját, de ez nem jelent semmilyen problémát, az olaj megfelelően fel van készítve erre, speciális adalékokkal. Az hogy van egy kicsi koromlerakódás a motorban, ne zavarjon. Ha mindig időben van cserélve az olaj akkor hosszú életű lesz a motor. Legalábbis az olajon nem fog múlni.
2018. jan. 21. 10:14
5/6 anonim válasza:
Honnan tudod hogy el van fáradva az olaj? Honnan látod?
Ha abból gondolod, hogy az olaj nem áttetsző világosbarna, mint ahogy a kannából kitöltötted, az ne zavarjon. A dízelnél ilyen. Nekem is totál fekete szokott lenni, miután hazaérek vele a szervizből.
Viszont az olajbeöntő alatt szép fémtiszta minden alkatrész, sehol nincs szemmel látható lerakódás. Inkább az olaj lebegtesse a kormot, mint hogy kiüljön valahová!
2018. jan. 21. 16:53
6/6 anonim válasza:
Dettó, szerelő cseréli az olajat de általában meg szoktam várni és látom, új olaj bele, szép tiszta világosbarna, mentem vele 60 km, és nap végén megnéztem, hogy na milyen szép lehet a nívó pálcán az olaj, erre csodálkoztam, hogy hát nem olyan világosbarna hanem sötét barna :D 60 km után.. de ezek szerint a turbó dizel az oka :D elötte benzinesem volt azon még 5000 km után is viszonylag világos volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.