Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen egészen kis fogyasztású...

Milyen egészen kis fogyasztású kis köbcentis benzinesre tudnám lecserélni a jelenlegi kocsimat, ki melyiket ajánlaná a következők közül?

Figyelt kérdés

Ez most egy komoly kérdés, nem Maseratis...

A következőkre gondoltam:

Opel Corsa "D" generáció 1.0 60 le (korai évjárat, pl.2006)

Seat Ibiza, a 2008-ban bemutatott generáció, 1.2-es, 60

más adatok szerint 69 le

Skoda Citigo 1.0 60 lovas

Ford KA 2. generáció, 1.2 69 le (2009-től).

Vagy ha vki tud hasonlókat, az is jöhet.

A lényeg hogy minél kisebb köbcentis legyen, nem baj ha

alulmotorizáltak, városban minél kevesebbet "egyen". Én nem száguldozom sehova, ezekkel nem is lehet, a lényeg, hogy ne városban azért tudjam követni a forgalom tempóját,

országúton meg ne akadályozzam a forgalmat, ennyi.

Én a Corsa felé húzok, azt hallottam az igencsak keveset eszik, cserébe viszont nem megy...

2018. jan. 26. 08:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Ismerősöm most vett I20-at, Blue motion, startstop kutyafüle, meglepően tágas és pofás kis kocsi, német párti vagyok, de beraknál a kalapba a kicsi keletieket is. Jó autókat csinálnak ebben a kategóriában
2018. jan. 26. 08:20
 2/9 A kérdező kommentje:

Tényleg, kihagytam a keleti márkákat. De ha Hyundai, akkor a még kisebb, az i10 esetleg? Vagy a Kia Picanto, Mazda 2-es?

De tetszik a 2005-ben bemutatott Mitsubishi Colt, a Cz3-as

3 ajtós, 1.1-es motorral is.

2018. jan. 26. 08:26
 3/9 anonim ***** válasza:

A mini motor nem feltétlenül jelent kevesebb fogyasztást, az alulméretezett motor erőlködik, hogy vigye a vasat, nyomni kell neki a gázt, úgy meg nem lehet takarékosan közlekedni.

Egyébként is nehéz csak fogyasztási adatokkal rangsorolni, az csak egy szempont a sok közül.

Városban az 50-60-as tempót bármelyik autó tudja, az egyik fürgébben, a másik lomhábban... az országút az, ahol már sarkosabbak lehetnek a különbségek, és kijön a fönt emlitettbprobléma, hogy mekkora gázzal képes vinni a vasat a kis motor.

A szétpörgetés eredménye nem csak túlfogyasztás, de szerviz is lehet, ezért sem érdemes a minél kisebb motort keresni

2018. jan. 26. 09:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha a (valós) fogyasztás a fő szempont, akkor a 60 lóerős, benzines Skoda Citigo nagyon jó választás, dízelek között pedig a 90 90 lóerős Renault Clio. Itt a cikk:

[link]

2018. jan. 26. 09:11
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Benzinessel nem fogsz (tisztán) városban 6 liter alá menni, akármilyen kicsi a motorja. Aki cáfolná ezt, annak megköszönöm a fáradozását, de ne pazarolja válaszra a drága idejét. Írta valaki, hogy a kicsi motornak sokat kell dolgoznia. Így van, az meg azért fog "sokat" fogyasztani. Na meg azzal is érdemes számolni hogy a klímahasználat még tovább csökkenti a menetdinamikát. Én egy "big block" 1.4-essel járok Bp-en 6,5-7,0-es fogyival. Biztos lehetne ennél kevesebbel is, de aszkéta azért nem vagyok, és nem szeretem ha csuklik édesanyám azért mert feltartom a forgalmat. Ha érdekel a típus megírom privátban.
2018. jan. 26. 09:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Seat Ibiza-ból a benzineset nem ismerem, de a dízel 1,4-es 4-5 l között hammázik. Esetleg Seat Arosa?

Próbáltam már Smart For Two-t is, az is jól evett 5-6 l és benzines automata. Megy, mint a golyó.

Renault Twingo 1,2 benzin esetleg? Bár az csajos és lehet, hogy városban 6 l fölött eszik.

Skodri Fabia 1,2 benzin? Az is szépen fogyaszt a dízel Seat szintjét megüti.

2018. jan. 26. 09:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Én annyit tennék hozzá, hogy az alulmotorizált kis benzinesekre minden mondható, csak az nem hogy takarékosak. Például Renualt Thalia 1.2 benzin városban nagyon lazán 7,5 litert eszik nekem, nagyon nagy dugókban télen simán 8 litert is. Ez azért nem kevés. Lakott területen kivül sem megy 5,5 alá, akármennyire vigyázok. Mondjuk a motor méretéhez képest egész jól megy az autó, az is igaz.
2018. jan. 26. 10:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Yaris, ezres motorral. Nem biztos, hogy annak van a legkisebb fogyasztása, de nagyon megbízható. Feleségemnek sokáig volt ilyen, és imádta.
2018. jan. 26. 12:59
 9/9 anonim ***** válasza:

látszik a kérdéseidből, hogy nagyon unatkozol.. ha tényleg érdekelne, és potenciális vevő lennél, akkor nem itt érdeklődnél..

erre találtak ki egy másik honlapot.

2018. jan. 26. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!