Milyen egészen kis fogyasztású kis köbcentis benzinesre tudnám lecserélni a jelenlegi kocsimat, ki melyiket ajánlaná a következők közül?
Ez most egy komoly kérdés, nem Maseratis...
A következőkre gondoltam:
Opel Corsa "D" generáció 1.0 60 le (korai évjárat, pl.2006)
Seat Ibiza, a 2008-ban bemutatott generáció, 1.2-es, 60
más adatok szerint 69 le
Skoda Citigo 1.0 60 lovas
Ford KA 2. generáció, 1.2 69 le (2009-től).
Vagy ha vki tud hasonlókat, az is jöhet.
A lényeg hogy minél kisebb köbcentis legyen, nem baj ha
alulmotorizáltak, városban minél kevesebbet "egyen". Én nem száguldozom sehova, ezekkel nem is lehet, a lényeg, hogy ne városban azért tudjam követni a forgalom tempóját,
országúton meg ne akadályozzam a forgalmat, ennyi.
Én a Corsa felé húzok, azt hallottam az igencsak keveset eszik, cserébe viszont nem megy...
Tényleg, kihagytam a keleti márkákat. De ha Hyundai, akkor a még kisebb, az i10 esetleg? Vagy a Kia Picanto, Mazda 2-es?
De tetszik a 2005-ben bemutatott Mitsubishi Colt, a Cz3-as
3 ajtós, 1.1-es motorral is.
A mini motor nem feltétlenül jelent kevesebb fogyasztást, az alulméretezett motor erőlködik, hogy vigye a vasat, nyomni kell neki a gázt, úgy meg nem lehet takarékosan közlekedni.
Egyébként is nehéz csak fogyasztási adatokkal rangsorolni, az csak egy szempont a sok közül.
Városban az 50-60-as tempót bármelyik autó tudja, az egyik fürgébben, a másik lomhábban... az országút az, ahol már sarkosabbak lehetnek a különbségek, és kijön a fönt emlitettbprobléma, hogy mekkora gázzal képes vinni a vasat a kis motor.
A szétpörgetés eredménye nem csak túlfogyasztás, de szerviz is lehet, ezért sem érdemes a minél kisebb motort keresni
Ha a (valós) fogyasztás a fő szempont, akkor a 60 lóerős, benzines Skoda Citigo nagyon jó választás, dízelek között pedig a 90 90 lóerős Renault Clio. Itt a cikk:
Seat Ibiza-ból a benzineset nem ismerem, de a dízel 1,4-es 4-5 l között hammázik. Esetleg Seat Arosa?
Próbáltam már Smart For Two-t is, az is jól evett 5-6 l és benzines automata. Megy, mint a golyó.
Renault Twingo 1,2 benzin esetleg? Bár az csajos és lehet, hogy városban 6 l fölött eszik.
Skodri Fabia 1,2 benzin? Az is szépen fogyaszt a dízel Seat szintjét megüti.
látszik a kérdéseidből, hogy nagyon unatkozol.. ha tényleg érdekelne, és potenciális vevő lennél, akkor nem itt érdeklődnél..
erre találtak ki egy másik honlapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!