Akinek személy gépkocsira van jogosítványa, az el tudna vezetni gyakorlatban egy Busz-t, amire D kategória kell?
Sokan megtették már, amikor B-s jogsival elmentek D-kategóriás tanfolyamra. Gyakorlati oktatás során vezették a buszt.
Ha az a kérdésed, hogy tanfolyam nélkül kimehetsz-e közútra egy busszal, akkor a válasz: NEM!
(nem érzed a méreteit, fordulókörét, stb, nem lenne jó vége)
Én vezettem tanpàlyán buszt kezdő B jogsival.(suliban volt buszoktatàs és hatalmas tanpályán kipróbálhattam vizsga után. ( vittem neki faxe söröket hálából mert segitett és ő meg ezzel hálalta a sort)
Vezetni mèg nem id nehéz. Na de a parkolás, meg miegymás... hagyjuk..
Gyakorlás nélkül nem.
A gyakorlás vélja meg általában a D kategória megszerzése, ami az esetek többségében sikerül is.
Tehát, mi a kérdés?
Kaptál választ, gyakorlás nélkül nem.
Mások a jármü méretei, már egy kanyarodásnál problémák adódhatnak.
Figyelted már milyen íven kanyarodik egy csuklós busz?
Toltva parkolás?
Megtanulható, de nem véletlenül kell buszra, teherautóra külön vizsgázni.
Szerintem meg többek között azzal sem árt tisztában lenni, hogy éppen hol van a busz vége is.
Kanyarodhatsz "okosan" nagy ívben, vagy szűken, nem csak azt kell figyelni ami előtted van, hanem a melletted, mögötted lévő helyzetet is előre átlátni, pl belököd az árokba a busz végével a másik sávban érkezőt, vagy el fog férni.
Nem tudom miért írtad ki azt a kérdést, mert azt bizonygatod, hogy aki autót tanult vezetni, az buszt is tud, minden további tanulás nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!