Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 185/55 R15-ös gumi 7j széles...

185/55 R15-ös gumi 7j széles alufelnin?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: van egy szett alufelnim, 7jx15 méretben, gumi nélkül. Tavasszal szeretném feltenni az autóra, új nyári gumival. A bibi ott van, hogy az autómra a törzskönyve szerint csak 175/65 R14, illetve 185/55 R15 gumiméretek tehetőek fel. Ezektől nem szeretnék eltérni, mert nem akarok bajt a hatóságokkal. Nyilván nekem utóbbira lenne szükségem. A baj ott kezdődik, hogy 7j széles felnire netes táblázatok szerint a minimum szélesség is 195 kell legyen. Én meg nagyon ragaszkodom ehhez a felnihez, mert szép is meg értékes, nagyon jól mutatna vele az autó. Tudom, hogy 185-ös gumival már kiérne a pereme a felninek, de ettől még jobban is mutat majd szerintem, parkoláskor fokozottan figyelni fogok.

Szóval a kérdés: szerintetek merjem e felrakni, biztonságos így a dolog, és nem fog nagyon kilógni a felni pereme a gumitól? Beismerem, már eldöntöttem, hogy úgyis rá fogom tenni, csak jó lenne, ha írna esetleg olyan, aki már volt hasonló esetben, egy kép rengeteget segítene, hogy lássam hogy néz ki egy hasonló felni, ilyen gumival.

2018. jan. 23. 14:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni de elég nyomnin fog kinézi, túl ballonos a gumi, szóval tedd fel, csak ne lógjon ki a sárvédő alól
2018. jan. 23. 14:50
 2/4 D. Brasco ***** válasza:
Nyugodtan felteheted ra ....semmi extra nem lesz vele ......tyrestrech.com oldalonn azt is meg tudod nezni hogy fog allni rajta
2018. jan. 23. 15:00
 3/4 A kérdező kommentje:

Szuper ez az oldal, köszi :D

A sárvédő alól nem lóg ki mert a felni már fel volt próbálva az autóra.

2018. jan. 23. 15:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valakit érdekel majd, leírom: már hetek óta fenn van a felni a kérdésben szereplő gumimérettel, és qrva jó lett. Igaz, hogy a felni és a gumi széle egyvonalban van, szóval a padkákat messziről kell kerüljem, de atom jól néz ki, és sokkal jobb lett az úttartása az autónak. A 185-ös gumi olyan szélesnek tűnik a 7J széles felnin, mint apám autóján a 205-ös gumi 6,5J széles felnin, mert ugye az enyémen feszül a gumi :D
2018. ápr. 29. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!