Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új vezérműszíjon mindig...

Az új vezérműszíjon mindig élénk a felirat, vagy átvertek?

Figyelt kérdés
A fókámban vezérműszettet cseréltettem. A régi alkatrészeket megkaptam egy ford-os dobozban, feszítő görgő, vízpumpa, főt.szimering és vezérműszíj). Otthon természetes kíváncsiságomnál fogva látni szerettem volna a vadi új szíjat, ezért leszedtem a műanyag borítást. Ott is volt a szíj, de a felirat elég halvány volt rajta. Az eddig általam látott új szíjakon mindig élénk színű volt a felirat, csak az évek múlásával kezdett halványodni. A régi kocsimon cseréltem is többször saját magamnak az egész szettet és mindig élénk volt a felirat, ha új szíjat vettem. Az öt éves szíjak néztek ki úgy, mint ez. repedezve nincs ugyan és kikeményedve sem, de belém bújt a kisördög, mi van ha átvertek. Van olyan, hogy felrakáskor a kesztyűs kéz elhalványítja a feliratot, vagy eleve kapni olyan új szíjat, amin halovány, vagy simán átvertek és egy kevésbé használt szíjat raktak fel nekem?

2018. jan. 22. 19:26
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Az elvileg új szíjról készült fotó itt található:

[link]

[link]

2018. jan. 22. 19:38
 2/12 A kérdező kommentje:
A képeken látható szíjjal kb 30km-t mentem.
2018. jan. 22. 19:39
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Amennyire lehetett kinagyítottam...szerintem nem vertek át.

Ez ilyen. Elismerem a kétkedés jogát, de ebben az esetben a szíj nem használt.

Szerintem.

2018. jan. 22. 20:00
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi!
2018. jan. 22. 20:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az egy új szíj.A felirat olyan amilyen, de az oldalról látható piros "szál" nem így nézne ki egy használt szíjnál. Szerintem.

Egyébként ha máshol csináltál már ilyet, a fókuszon se akkora ördöngösség - egy kb. 30 centis laposvas kell hozzá, azzal lehet megfogatni a két bütykös tengelyt, onnéttól meg egyértelmű a dolog.

2018. jan. 22. 20:20
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát most már tudom. Az előbb lekaptam a szíjat közelebbi vizsgálatra. :) Felemeltem a motort, bakot lecsavaroztam, leszedtem a külső tárcsát (odavertem az ujjamat) és leszedtem a szíjat. Elfagyott mindenem és dzsuvás lett a billentyűzet is. A régivel összehasonlítva sokkal jobb állapotban van, lehet hogy tényleg új.
2018. jan. 22. 20:30
 7/12 A kérdező kommentje:
A vezérműtengely fogaskerekeit 4-4 gyorskötözővel fogtam össze és lakkfilccel bejelöltem minden tengely helyzetét a blokkhoz és a szíjat a fogasokhoz. Qva nehéz volt visszatenni a szíjat az alsó fogasra alig tudtam rákapatni a jelölés szerint. Most már a helyén van, ez a lényeg...
2018. jan. 22. 20:36
 8/12 anonim ***** válasza:
Nincs ezzel semmi gond, ezek ilyenek. Márkakereskedésből vásárolt, gyári Renault szíjat is egyszer ott bontott ki a szerelő előttem, és az is ilyen halvány volt.
2018. jan. 22. 21:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2018. jan. 22. 22:44
 10/12 anonim ***** válasza:

Valószínű a görgők nyalják le a feliratot a szíjról, egy Gates, Bosch, Dayco szíjon még 70-80 ezer után is ott vannak a nyomok.

Amúgy elszakadt szíjat utoljára nagyon rég láttam, akkor is csak akkor amikor görgő beállt, félrevitte valami a szíjat, stb.

2018. jan. 23. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!