VW TSI turbóbenzines motorok mennyire beváltak, mik azok az alapok amelyekkel tisztában kell lenni, ha ilyen motorral rendelkező verdát akar az ember venni?
Ez elvileg már szíjas, viszont 2010-es.
Egy Touran a delikvens, persze egy átvizsgálás lesz, aztán kiderül lesz-e valami.
Az ominózus kokszosodás ellenében mit kell tenni?
A rövidebb távokat attól tolerálja, vagy ez kicsit rásegít a dologra?
Az az igazság jelen pillanatban 2 dízelünk van, ilyen turbóbenyós járművünk nem volt még, meg VW-nk sem.
Annyira nem is vagyok nagy rajongója a VW-nek, de ez a kinézett Touran jól néz ki, valószínűleg az állapota is, de ehhez még csak kérdőjelet tudok tenni. Mivel Fordunk van én inkább abból nézném egy Touranhoz hasonlót, csak a döntés nem teljesen az enyém. :) (Én amúgy terepjárót akarok, csak az le lett szavazva. Amúgy nem kizárólag brahiból, hanem mert van olyan helyzet amikor a képességei kellenének.)
A kokszosodással sincs akkora gond, csak rendesen kell olajat cserélni benne, és nem 1500-as fordulaton elváltani.
Vannak bizonyos motorkódok, amik jók 2012 előttről is, fejből nem tudom őket, de google-ban hamar megtalálod biztos. Illetve az 1.8 TSI és 2.0 TSI-kel nem volt gond a vezérlés körül sem, ezek jó motorok. Mondjuk nem tudom ha a Touranban ezek benne voltak.
"Az ominózus kokszosodás ellenében mit kell tenni? "
Takarítani kell a szívósort. Ugyanez a kokszosodás megvan a dízeleknél is, csak ott nincs ennyire hypeolva :D
Összességében köszönöm a válaszokat! ;)
Egyébként a delikvens 1,4-es TSI volt, de el is kelt gyanítom, mivel már nincs fent az éteren, másodszor inkább a szívó 1,6-osokkal kezdtünk szemezni, amiből van 2 is kb. 30 km-es körzetben.
Mivel annyit mondtak még, hogy az 1,4-es nagyon ki van már hegyezve. Nyilván dinamikára a szívó nem lesz olyan "harapós" mint a turbós, de a mi célunknak az felelne meg jobban.
122-144 ló az 1.4tsi egyáltalán nem nevezhető kihegyezett motornak, ha csak azt vesszük mellé hogy az opel 1.6-os motorja 200ló felett van.
Volt a turanban 1.6szívó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!