Maruti 800-ba mennyire férnék be a 193 centimmel?
Maruti volt az első autóm.
Sokat kellett rá költenem a 2 év alatt, amíg megvolt. Utána lett egy 1.0-s swiftem. 5 éve megvan, alig kell rá költenem (pedig kb ugyanannyi idősen vettem mindkettőt, a swift most már 20 éves).
Szóval én a Marutit nem ajánlom, a Swift jóval megbízhatóbb, és picivel modernebb (nem kézi szivatós)
Igaz, icipicivel drágább a vételára, de megéri.
Alacsonyabb vagyok nálad picivel és Marutim is van :)
Hát az van, hogy nehezen férsz be és nem is kényelmes. El lehet vele menni az általad írt viszonylatban.
Gombokért van hozzá alkatrész, könnyen szerelhető gépezet. Tisztában kell azonban azzal lenned, hogy ez egy technólógialiag elavult jószág.
Nem fogsz vele körrekodot javítani, nem leszel alfahím a közlekedésben :) . Én jelenleg arra használom, hogy hétvégén kb 30km-t megyek vele bevásárlást intézni. Erre tökéletes. Olcsó fenntartani és egyébként igénytelen gép, ha megkapja a kötelező karbantartást akkor hálás jószág.
Hát nálunk 28 éve van lassan a gép, de még senki sem halt meg benne. Persze lehet, hogy lassú méreg és lassan öl, bevallom én nem éreztem még életveszélyt benne :).
Namármost lehet én vagyok kemény vagy az előző válaszoló dramatizálja túl a dolgokat :). ( Én nem tartom magam egy Rambó alkatnak :) ).
1-es vagyok, nem rémlik, hogy olyan rossz lenne a fék. Csak rendesen rá kell lépni (nincs benne fékrásegítő).
Ami viszont tényleg különbség, a váltó. A Marutié igazi lekvárkeverő, a swifté jóval pontosabb.
#8: biztos, hogy nekem is drasztikusabbnak tűnt a fék így, hogy az első fékezés volt, és nem voltam hozzászokva. De azt gondolom, hogy ha a kérdezőben felmerül az az igény, hogy legyen itthon egy olcsó, igénytelen szaladgálós autója, akkor is érdemes egy minimum igényt meghatározni, és szerintem a Maruti a minimum alatt van még a hétköznapi igényeket figyelembe véve is.
Ha már valaki külföldön él, ott dolgozik, és ritkán van itthon, érdemeljen már meg legalább egy 15-20 éves Swiftet itthonra, amivel azért még ki lehet merészkedni országútra is. Mellesleg minden bokorban van hozzá alkatrész, és minden szerelő csukott szemmel tudja szerelni, ha kell. Ilyen célra ilyen feltételekkel szerintem egyszerűen nincs jobb választás a Swiftnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!