Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy hibrid autot át lehet...

Egy hibrid autot át lehet alakítani gázossá?

Figyelt kérdés
Néztem Toyota Priust 1.5 os motoral hibrid benzin elektromos és Honda civic 1.3 benzin elektromost az a kérdés ezeket át lehet e alakítani + meg gazos legyen? Azért lenne fontos ez a kérdés mert 5 litert fogyaszt aza évjárat amire lenne pénzem és ha vennék egy avensist 2.0 Diesel akkor az meg 6 litert fogyaszt és így nem sok az eltérés jah és nagyobb is a avensis köszi előre!

2018. jan. 22. 01:11
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Avensis 6 liter Diesel 370x6=2220 Ft / 100 km

Civic vagy prius 5 liter benzint x0,15 v 0,20 az

kb 6 liter gaz, 6x200= 1200 Ft / 100 km azaz

ha ezt lehet akkor minden 100 km-en 1000 Ft sportolók

Ezért érdekelne köszönöm előre

2018. jan. 22. 01:17
 2/17 A kérdező kommentje:
Én 40.000 km megyek el egy évben az azt jelenti hogy 400.000 Ft sorolom meg egy évben uzemanyagon valaki gondolkodot már el ezen?!?!?!
2018. jan. 22. 01:33
 3/17 A jó édes ***** válasza:
95%
Igen, át lehet, de nem minden motor szeret hosszú távon gázzal üzemelni, nem ehhez tervezik a többségüket. Kikopnak szelepülékek, megmerevednek bizonyos gumicsövek, stb. A Prius e téren az Atkinson ciklus miatt pláne zsákbamacska.
2018. jan. 22. 02:01
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Megoldható, de matekozd be az átalakítás költségét, ami 200-300ezer, a plusz macerát (KPM vizsgák, a plusz tartály helyet foglal, tankolás, tűzvédelem).

Az átszerelés után 20ezer kilométert úgy közlekedsz, hogy a befektetett összeget "gyűjtöd vissza", kérdés, hogy erre fél év, egy év, vagy négy évre lesz szükséged, a 100 kilométerenként ezresed csak azt követően marad a zsebedben, ha nem visz el a szerviz.

2018. jan. 22. 02:51
 5/17 anonim ***** válasza:

Hát azon kétlem, hogy bárki gondolkodott volna hogy mennyit fogsz sporolni rajt te, de a saját autója esetében lehet. :D

Amúgy meg mi van ha 4 éven belül még a gáz ára is megemelkedik?

2018. jan. 22. 04:25
 6/17 D. Brasco ***** válasza:
59%

Amiről te beszelsz az nem sporolas hanem fillérbaxás level 99999!

Arrol nem is beszelve hogy a képletből eppen csak a lenyeget hagytad ki a gázositas tobb szazezres beszerelési meg papirozasi tételét!

A masik meg ha 40ezret utazol evente nem is lehet kerdes higy egy noagyobb kenyelmesebb utazo dizelt vennék nem valami bohóc hibridet éppen 1literes benzin motorral!Nyilvan azoknak is meg van a létjogosultsága de nem erre!Ha meg pályázni is akarsz velük(marpedig gondolom fogsz....foleg evi 40ezer km mellett)nyugodtan elfelejtheted az 5literes fogyasztast!

2018. jan. 22. 07:52
 7/17 A kérdező kommentje:
Meg gondolkodtam egy Lexus gs450h csak az jóval magasabb az ára és annak 8 liter az átlag fogyasztása :( az viszont nagy kényelmes én ingyen akarok járni szinte ingyen az 5 literes fogyasztás tegnap olvastam nepiteleteken hogy úgy körül el lehet menni 120 130 as tempónál nekem van egy Nissan almerem jöttem haza Hollandiából prémium dieselt tankoltam és 4.7 volt a fogyasztása ugyan úgy 120 130 al mentem
2018. jan. 22. 10:36
 8/17 A kérdező kommentje:
Amikor kifelé jöttem Magyarországról hollandiaba 6.7 evet autópálya ugyan abba a sebeseg tartományban ennyit er a magyar üzemanyag :|
2018. jan. 22. 10:38
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Az ezeröcsibe feketén beszerelt olasz gázszet 23 kilós palack a csomagtartóban korszaktól kezdve "gázautózok".

El ne hidd, hogy bármi kárt is okoz az autónak.

Annyira fillérbaszó így autózni, hogy neked egy év alatt kétszer is megtérülhet.

Dieselt is át lehet alakítani. Az is vissza jön 30'000 alatt.

2018. jan. 22. 12:30
 10/17 anonim ***** válasza:
26%

Hol akarsz vele közlekedni? Ezek a hibridek leginkább városban érik meg, 90felett már azért nem olyan echo (normál benzinhez képest) a közlekedésük így fogyasztanak 6-7l.

Illetve LPG-t nem minden kúton tudsz tankolni és a csomagtartód nagy része is oda lesz.

Az ne nézzük hogy magyarország egy medencében található innen bármerre indulsz hegynek felfelé mész, míg mikor jössz haza akkor hegynek lefelé mész.

2018. jan. 22. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!