Toyota Prius 1.5 HSD (hibrid) vélemények?
A hibrid cella mennyit bír, itt már gondolom inkább kell nézni a futott km-t. 1.5-2 millió Ft között már egész jó állapotú, szép autót lehet kapni, annyi hogy 150 ezertől indul a km számláló, de van 260 ezres is. A kérdés végülis az, hogy megéri-e ilyen korú hibriddel foglalkozni?
Az a 4-4.5 literes fogyasztás jónak tűnik benzinből. Jelenleg hdi motoros autónk van, ez se fogyaszt olyan sokat éppen, de a járáskultúrája, automata váltója, csendessége miatt később lehet meggondolnám egy ilyen autó vételét.
De. Pontosan ugyanabban az árkategóriában van mindkettő.
Itt az a fő kérdés, hol használnád. Városban jó a hybrid, illetve azon kívül 90-es tempóig sem rossz, autópályán viszont pont ugyanannyit fogyaszt, mint egy benzines, plusz 2-300 kiló terheléssel, amit az akku illetve a villanymotor ad hozzá, amit ott nem tud kihasználni.
A hybrid rendszerre 10 év garancia van, addig nem kell félni tőle, illetve utána is lehet csak ahibás cellát cserélni az akkuban. Ha viszont megnézed, egy négy-öt éves Priusban is van általában 150 ezer kilométer, tehát egy régebbinél ez már valőszínű nem reális érték.
Nem automata váltós autónk van. Sima manuális 5 sebességes.
Olvastam hogy a PSA féle automata eléggé darabos működésű, de a CVT váltót miért ne szeretném? Ahogy videókon láttam, egyetlen hátránya az az, hogy folyamatosan a max. nyomaték illetve lóerő leadásához szükséges tartományban tartja a fordulatszámot, ergo padlózós gyorsításnál folyamatosan 5000-en pörög (zajos). De azért elég komfortos lehet hogy nem rángat (nem vezetéstechnikai hiba miatt ránt, nem kell kiforgatni a szavaimat, csak szóltam), nem kell állandóan kuplungolni, váltogatni. Csak nyomod a gázt és megy.
Más az amikor van hely haladni, és egy erős motor van előtted, vagy mögötted mindegy, illetve nem számít a fogyasztás egyáltalán. Akkor élmény a kéziváltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!