Így használható Magyarországon külföldi rendszámos autó?
A nagyszüleim Németországban élnek, és lecserélnék az autójukat.
Szeretném megvenni tőlük a mostanit, de nem akarom átíratni, papírozni.
A terv az lenne,hogy marad az ő nevükön, én meg itthon használom német rendszámmal.
Minden az autóval járó költséget ők fizetnek, én meg nekik adom a pénzt.
3 havonta járunk ki, így a vizsgáztatással sem lenne gond.
Ennek van bármi akadálya?
Nem a rendőr az érdekes, az vagy foglalkozik vele, vagy nem.
A kérdés, hogy hosszú távon miért éri meg a sokszorosát fizetni a kifizetni a németeknél biztosításra, adóra.
Plusz rizikó ebben még az esetleges baleset okozás, ha a biztosító nem is vállallja a kárrendezést, mert illetéktelen személy vezette az autót, és azbokozott kárt, a drága biztositás ellenére a kérdezőnek ki kell fizetni.
A regisztrációs adó, átíratás költségén akar spórolni, holott hosszú távon lehet a német rendszám többe kerül.
Mint írtam, jogsértést követtem el. A rendőrök még a szélvédőre ragasztott autópálya-matricákat is végignézték, hogy mikor jártam utoljára külföldön. Szó szerint útszéli kihallgatás volt.
Köszönöm mindenkinek, hogy lepontozott. Remélem mindegyik patkány így fog járni. 700 ezer forintom lett oda emiatt.
#8 voltam.
Nem tudom, mondok valamit...átírni 250 ezer ft lenne, és a biztosításra éves szinten fizetnék mondjuk 80 ezret.
Németben meg fizetek éves szinten 200-at biztosításra.
5 év múlva 1 millió csak a biztosítás német papírokkal.
Magyarországon 5 év múlva 5x80 400 ezer plusz átírás 250=650.
350 ezer forint a különbség 5 év alatt a két ország között, és én 1,5 millióval olcsóbban jutok a kocsihoz...nem oszt nem szoroz.
A rendőr meg nézheti az én külföldi matricáim, hisz már rég nincs.Na meg amúgy is 3 havonta járok ki.
Meg azt nem értem,hogy mi köze ahhoz,hogy egy Németországban élő rokonom autóját vezetem tartósan?Kölcsönadta nekem.Tiltja a törvény,hogy tartósan használjam más autóját?
Jó,hogy 17 évesen nem vittek be amikor mindig apám kocsijával jártam.
De az autó nem az én nevemen van.
Azt pedig nem tilthatja,hogy más autóját használjam, legyen annak bármilyen rendszáma.
A szomszédom 5 éve Ausztriában dolgozik, heti 4 napot van kint, 3-at itthon.
Az édesapja nevén van az autó, mert neki nincs bejelentett lakcíme, és soha nem szóltak neki a rendszám miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!