10 év feletti autónál érdemes már komplett lengőkart cserélni?
Figyelt kérdés
Szétment az egyik első lengőkarban az egyik szilent. Van még egy szilent ráfogatva, meg egy gömbfej is. A szerelő elég drágán cserélné ki a szilentet, gondolkozunk azon, hogy mivel a szilentet otthoni körülmények közt nem tudjuk kicserélni, a lengőkart viszont 5 csavar tartja "csak", ezért kompletten ki kellene cserélni az egészet. Mondván, hogy nehogy 2 hónap múlva meg a másik szilent vagy a gömbfej adja meg magát. A komplett lengőkart én egyébként 3 ezer Ft-tal szerezném be drágábban, mint amennyiért a szerelő csak a szilentet rendelné (drága helyről rendel, hozottból nem dolgozik), de ezt a 3 ezret megspórolnánk a munkadíjon. Érdemes így komplett lengőkart cserélni?2018. jan. 19. 23:22
1/11 anonim válasza:
Ilyen feltételek mellett egyértelmű hogy a lengőkart is megéri cserélni
2/11 anonim válasza:
Persze, vannak esetek mikor az egész lengőkart ki kell cserélni, ez pont olyan.
3/11 anonim válasza:
Csak lehetőleg gyári lengőkart, szívtam már meg utángyártott vacakkal, ami miatt félrehúzott a futómű.
4/11 anonim válasza:
Ha a komplett lengőkart cseréled,akkor érdemes lenne mind két oldalon.Ha csak az egyiket az a te dolgod.De mind két verzió esetén ajánlott egy futómű ellenőrzés,esetleg beállítás.
Egy tíz éves autónál is érdemes cserélni,ha utána nem viszed leadni a bontóba,mert együtt véve mindent,ha nem romhalmaz.
5/11 anonim válasza:
Szépen levezetted, miért is érné meg a komplett lengőkart kicserélni, mi a kérdés? :-)
6/11 anonim válasza:
Ha magadnak cseréled jó tanácsként mondom, hogy a csavrokat akkor húzd meg, amikor az autó már nincs emelőn. Ha megemelve húzod meg, hamar szétszakadnak majd a szilentek.
7/11 anonim válasza:
5-ös a kérdező elmondta,te meg értetlenkedsz.
Mert azt Ő is kitudja cserélni kompletten és azon még a gömbfejek is rajta vannak.
Így meg csak a szilenteket cserélnék neki,ami csak 3 ezressel lenne olcsóbb,mint a komplett lengőkar gömbfejjel.
Na most szépen levezettem,hogy miért is érné meg kompletten kicserélni.
8/11 anonim válasza:
#7-es, értelmezd válaszom. :-) Én is pont azt írtam le, hogy megéri, nem is kérdés. Sajnálom, ha nem megy a szövegértés.
9/11 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. A kérdés inkább ott van, hogy megéri-e otthon vacakolni vele órákat azért, hogy teljes lengőkar legyen cserélve, vagy úgyis ritkán problémás alkatrész, ha nem szokott gond lenni vele, akkor felesleges lenne. :)
2018. jan. 20. 19:48
10/11 anonim válasza:
Amit a 3-as írt fontos. Egy ismerősöm pont a múlt héten járt úgy, hogy már a futóműbeállításról küldték vissza, mivel nem jó méretű lengőkart szereltek az autóba, ezért nem tudták beállítani a futóművet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!