Renault laguna érdemes megvenni?
Érdemes-e egy jó állapotú Reanult laguna első generáció végit megvenni?
Mik a típushibák?
Mennyire megbízható?
Suzuki swifthez képest mennyivel drágábbak vagy olcsóbbak az alkatrészek?
A volvo motoros benzines elég megbízható, de nagyon szakszervíz kell hozzá, mert elég spéci hibái szoktak lenni.
Pl egy féltengelycsere is komoly fejfájást okozott egy szerelőnek, illetve a szokásos benzines hibák: rángatás, trafóhiba, ac, légtömegmérő, motorvezérlő.
De mondom, elég megbízható autó.
És nagyon masszív.
De sajnos rohad is, bár nem annyira, mint pl egy Ford, Fiat, Opel, suzuki.
Illetve kva sokat fogyaszt a 2000-es. 10-12 liter.
normál alaktrészárban van, de ilyen bontottat felejts el, mint minden ritka autónál.
Swiftnél ilyen nincs, ha kevés pénzed van, mindenképp swiftet vegyél.
Azért nem olyan vészes a helyzet. Vedd meg nyugodtan, mert kényelmes, finom autó. Ha nem füstöl, nem kajálja az olajat, akkor jó vétel.
Sziwifttel nem lehet összehasonlítani. Más kategória.
Ha mindenáron javítani akarod, akkor a bontó a barátod.
Ma már akár francia alkatrészboltból is rendelhetsz gyári új alaktrészt. A futár másnapra hozza.
Nekem 2000-es 1.9 dci -s lagunám van. (pont az utolsó az 1-esekből)
Motorikusan teljesen rendben van a cucc.
Rozsda az sajna van rajta, de nem annyira vészes szerencsére. Nálam eléggé sok hiba jött elő, de nem hiszem, hogy ez mind a Renault parája, inkább az előző tulajdonosé, nah meg az enyém, hogy nem figyeltem előre. (de első autó volt, ez van)
Nemrég sikerült rongyá törnöm az elejét. Bontóból sok mindent meg tudtam venni gombokért. Pl egy teljes ajtót ablakkal 7ezerért, full első lökhárítót 15ezerért, stb.
Újonnan vettem bele 12ezerért utángyártott lámpabúrát fullosan, csak az emelő motor nincs benne, de nem is kell mert a kocsiban ott van a régi.
Most vettem bárdiban a csomagtartó ajtóhoz új gáz emelőket, darabja kb 3ezer volt.
És még sorolhatnám.
Nagyon kényelmes és kellemes autó. Viszont valóban arra kell készülni, hogy hibái lehetnek.
Szervó szivattyú cserére érdemes készülni ha eddig nem volt neki. Mondjuk ha a régit viszed, akkor felújítottan adnak cserébe 20e-ért egy másikat.
Érdemes megnézni a féknyergeket is, mert az drága nagyon. Nekem most cseréltek le egyet 50e-ért, már eléggé szar állapotban volt.
(régi) suzukinál tuti drágábban az alkatrészek. De nem egy audi vagy merci kategória.
Azt el kell fogadni, hogy ezek már 18 év körüli kocsik. Ha az előző tulaj nem foglalkozott vele, akkor sok minden lesz hirtelen csere érett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!