Ha édesanyám nevén van az autónk, de én vezetem, milyen meghatalmazás szükséges hozzá?
Általában semmilyen, de ha biztosra akarsz menni, írtok egy papirost.amelyen édesanyád (pontos adatok) nyilatkozik, hogy a tulajdonában lévő autót(pontos adatok), te (pontos adatok) az ő hozzájárulásával jogosult vagy vezetni.
Hitelesítésre két tanú (pontos adatok) aláírása.
Itt letudod szedni a nyomtatványt, mi is ez alapján írtuk meg. Én beletettem a forgalmi tokjába. Egyszer volt igazoltatásom ahol a rendőr kérte, mondtam hogy a forgalmi tokjában van, belenézett, minden oké volt.
Semmilyen. Én a Férjem kocsiját vezetem. Semmi meghatalmazás nincs, a rendőr még Sosem kérte (a 10 év alatt kb 3x állítottak meg).
Gondolom a lakcímetek megegyezik, így a lakcímkártyádon meg a forgalmiban ugyanaz van. Mivel anyukád nem körözteti a kocsit, így a rendőrnek nem kell semmilyen plusz papír.
A te adataidban is van anyja neve,a forgalmiban a tulaj az édesanyád.A közvetlen hozzátartozóknál semmilyen kölcsönadási,üzembentartói engedély nem kell.
Ez a törvény most.
Az adatokat meg a rendőr,ha akarja ott a helyszínen tudja egyeztetni a központi rendszeren keresztül.
A feleségem is vezetheti minden további nélkül az autómat minden fajta igazolás nélkül.Soha semmilyen más
igazolás nem kell,nem kellett.
Ha az megnyugtat,hogy mégis írtok egyet,hát annak semmi akadálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!