Üdv mindenkinek. Friss jogsis vagyok Mazda 3, Ford Focus, illetve VW Golf IV vagy V ezek érdekelnek. Ki mit javasolna? Típus alkatrész megbízhatóság vezethetőség stb?
Írok pár szót akkor, én is csodálkozom hogy nem válaszoltak többen, amúgy ha visszakeresel, akkor már beszéltünk elég sokat ezekről az autókról.
Mazda 3- nagyon jó, igazi megbízható japán autó, tartós és pörgős benzinmotorokkal. Van azonban egy hatalmas baja, ami miatt ki is esik, és ez az összes Mazdára jellemző: nagyon csúnyán rozsdázik, sokszor láthatatlan helyeken. Ez egy autónál nagyobb baj, mintha motorhibás lenne.
Golf 4 (5-öst jót nem kapsz ennyiért)- tele van Magyarország (is) vele, jó autó meg minden, nemhiába van ennyi. De a benzinmotorok szarok benne (1.4 problémás, az 1.6 az jó lenne, de nagyon sokat fogyaszt és lomha). Beltere nagyon csúnyán tud kopni. Alkatrész van hozzá dögivel, ebből a szempontból talán ez lenne a legjobb, de:
Ott van a Ford Focus, amit ajánlok. A Focusnak nagyon kiváló futóműve van, szerpentinekben durván jót lehet vele autózni, de kényelmes rossz utakon is, ritka az ilyen. 1-es Focusból már nagyon szépet kapsz 700-ért, 2-esből ha szerencséd van, akkor találsz. Itt is a rozsdára kell figyelni, de nem olyan durva, mint a Mazda. Benzinmotorja jó, 1.6-ost kell venni, lóerőre ugyanannyi, mint a Golfé, de a Fordban sokkal pörgősebb és harapósabb motor van, vezettem mindkettőt. Focus is sok van az országban, találsz hozzá jó áron alkatrészt ha kell.
Szia! Ford Focus erősen ajánlom. Ha van rá keret minimum mk2 és minimum 1.6 benzin. Nekem 1.6ti-vct van, szervizes rokonom szerint ez az egyik legjobb motor a felhozatalban. Alkatrészben ha jót akarsz venni, legyen az bármilyen autó meg kell fizetni az árát. 1 hónapja volt lengéscsillapító+gumiharang és olaj+szűrő csere, futómű beállítás és a munkadíj=88e. Tehat nem volt olcsó...de mihez képest? ;-)
Ajánlom a fb közösségi oldalán keresd fel a ford focus csoportokat, mindig van eladó autó (és nem azért, mert sz@r).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!