Ledes rendszámtábla világítás? Engedélyezett vagy nem?
honnan jönna gyakorin ez a sok hülyeség, hogy a led szabálytalan, meg a rendőrt nem érdekli az E jel?
ha van benne E jel, akkor szabályos és kész
az autóm gyárilag ledes rendszámtábla világítással rendelkezik, akkor vigyem vissza az autót a szalonba?
esetleg ha tönkremegy, akkor alakítsam át hagyományosra? ahelyett hogy veszek egy E jeles gyárit?
az ensz-egb rendelkezések érvényesek
rendszámtábla világítás:
50. § (1) A gépkocsira és pótkocsijára csak jóváhagyási jellel ellátott rendszámtábla megvilágító lámpát szabad felszerelni.
én itt nem látom hogy a led tiltva lenne
Ne keverjétek már össze a gyárilag kiadott LED-es rendszámokat, az utólag beépíthető LED izzókkal, illetve LED-es komplett foglalatokkal !!!!!!
Minden utólagosan, rendszámba beépített LED szabálytalan, nem engedélyezett! Az egy dolog, hogy a rendőr nem foglalakozik vele, de műszakin úgy megbuktatják az autódat, mint a huzat! A túl erős LED-es fénybe amúgy beleköt a rendőr, ha olyan napja van, a diszkrét és szép esztétikával rendelkezőt nem biztos. De ettől függetlenül szabálytalan és nem kaphatsz érvényes műszakit az autódra (nem a feketén műszakiztatásról beszélek!).
Kedves előző, áruld már el, hogy műszaki vizsgán honnan a francból fogják tudni, hogy gyárilag ledes-e az az izzó benne vagy sem?
Nekem már a harmadik műszaki vizsgán ment át az autó (8 éves) ledes rendszámvil. izzókkal úgy, hogy gyárilag nem ledes.
#9: Akkor feketén műszakiztattad biztosan az autódat!
Normális vizsgaállomáson, ahol kamerarendszer is működik (mindegyik hivatalos műszaki vizsga állomás), ott nem kockáztatnak azzal, hogy átengednek egy LED-es rendszámmal ellátott autót, amit utólag szereltek be.
Ja, hogy a tied nem hidegfehér hanem MELEGFEHÉR színű? Azt nem szűrik ki és ha a rendszámfényed túl alacsonyan van és a csomagtérajtóval sem emelkedik fel, akkor a lustaság miatt nem hajol és nem néz be alája, hogy milyen izzó van benne.
Attól még, hogy a Te autód ezzel megy át folyamatosan műszakin, attól még teljesen szabálytalan és nem engedélyezett!
A vizsgaállomás hidd el tudatában van, hogy az egyes autókat milyen világítással adtak ki. Nem vagyok autószerelő, de én is tudok kivülről, melyikbe milyen foglalat van, és melyik évjárattól van LED-es rendszámvilágítás az egyes típusoknál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!