Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az első ködlámpa szerintetek...

Az első ködlámpa szerintetek mennyire fontos?

Figyelt kérdés
Ahogy nézegettem, az olcsó kategóriás autók többségében nem szokott alapfelszereltség lenni, csak a magasabb felszereltségi csomagokban van benne... Szerintetek mennyire éri meg esetleg pár százezerrel többet fizetni, hogy legyen?
2018. jan. 16. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:

20 éves suzukimon csak hátul van. Mentem már párszor ködben. nem igazán hiányzott, a normál világítás is elég volt.

Hátul azért jó ha van, hogy téged lássanak.

Csak ködlámpa miatt ne fizess százezreket.

2018. jan. 16. 15:32
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Erre csak sűrű ködben lehet jó választ adni. Akkor sem látsz többet, de legalább láthatóbb vagy.

Akinek van, az sem dicsekszik, hogy húdejó, akiknek nincs, azok sem panaszkodnak, hogy húdeszar..

Nekem példul nagyon jó gyári ködlámpáim vannak, de igazi, orromigsemlátokaködben esetén nem sokat segít...sőt, néha jobb a lehordó tompított...Persze lépésben haladva.

Ha gyári felszereltségű kocsit veszel, akkor jó, de utólag nem éri meg barkácsolni.

szerintem.

2018. jan. 16. 15:32
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
Nem éri meg a felárat, nem sokat ér
2018. jan. 16. 15:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem igazán van rá szükség. Ritkán kapcsolom fel. Ha esős időben nincs köztéri világítás akkor felnyomom, egy kicsivel jobban lehet vele látni mert elég nagy a szórt fénye. Eredetileg volt az autón, de nélküle is meglennék.
2018. jan. 16. 15:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb alkatrész ködben a fékpedál lenne, kár hogy sokan nem ismerik.
2018. jan. 16. 15:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha jól van beállítva, sokat ér.

Jól = szemben állva a fallal a falon a ködfényszóró fénycsíkja ott kell hogy legyen, ahol a tompított jellegzetes alakú fényfoltja véget ér.

Így beállítva egyáltalán nem vakít, viszont olyan tejfelködben, ahol a saját tompítottadról visszavert fény nehezítené a látást, a ködfényszóró valamennyivel több látást biztosít.

Ahol még hasznos: Sötétben, szakadó esőben remekül megvilágítja az úttestnek a közvetlenül az autó előtti szakaszát, amit a tompított nem. Kátyúk észleléséhez és elkerüléséhez jól használható.

2018. jan. 16. 15:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Csak nagyon erős ködben és csak sötétben van értelme, de akkor is nélkülözhető, csak lassabban kell menni.

Azt az évi 1-2 alkalmat simán át lehet vészelni ködlámpa nélkül.

A hátsó ködlámpa tényleg fontos lehet, de az meg minden autón van alapból szerintem.

2018. jan. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!