Az első ködlámpa szerintetek mennyire fontos?
20 éves suzukimon csak hátul van. Mentem már párszor ködben. nem igazán hiányzott, a normál világítás is elég volt.
Hátul azért jó ha van, hogy téged lássanak.
Csak ködlámpa miatt ne fizess százezreket.
Erre csak sűrű ködben lehet jó választ adni. Akkor sem látsz többet, de legalább láthatóbb vagy.
Akinek van, az sem dicsekszik, hogy húdejó, akiknek nincs, azok sem panaszkodnak, hogy húdeszar..
Nekem példul nagyon jó gyári ködlámpáim vannak, de igazi, orromigsemlátokaködben esetén nem sokat segít...sőt, néha jobb a lehordó tompított...Persze lépésben haladva.
Ha gyári felszereltségű kocsit veszel, akkor jó, de utólag nem éri meg barkácsolni.
szerintem.
Ha jól van beállítva, sokat ér.
Jól = szemben állva a fallal a falon a ködfényszóró fénycsíkja ott kell hogy legyen, ahol a tompított jellegzetes alakú fényfoltja véget ér.
Így beállítva egyáltalán nem vakít, viszont olyan tejfelködben, ahol a saját tompítottadról visszavert fény nehezítené a látást, a ködfényszóró valamennyivel több látást biztosít.
Ahol még hasznos: Sötétben, szakadó esőben remekül megvilágítja az úttestnek a közvetlenül az autó előtti szakaszát, amit a tompított nem. Kátyúk észleléséhez és elkerüléséhez jól használható.
Csak nagyon erős ködben és csak sötétben van értelme, de akkor is nélkülözhető, csak lassabban kell menni.
Azt az évi 1-2 alkalmat simán át lehet vészelni ködlámpa nélkül.
A hátsó ködlámpa tényleg fontos lehet, de az meg minden autón van alapból szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!