Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sürgős! Suzuki ignis autómhoz...

Sürgős! Suzuki ignis autómhoz milyen indító kabelt kell vennem?

Figyelt kérdés
200A, 400A?
2018. jan. 15. 13:35
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Tulajdonképp minél nagyobb annál jobb. De lehet hogy elég a kisebb is.
2018. jan. 15. 13:57
 2/6 anonim ***** válasza:
15%

Bármilyet.

Ugyanis nem a kábelen átfolyó árammal indítsz (bár sokan így próbálkoznak).

Összekötés után nem szabad azonnal indítani. Akik így tesznek, azok szokták javasolni az ujjnyi vastag hegesztőkábelt indítókábelnek, mondván hogy bármi más szar...

5-6 percig összekötve kell lenni a két autónak, úgy, hogy a segélyező autó motorja kicsivel az alapjárat feletti forduéatszámon jár, hogy biztosan meglegyen a 14,3 V körüli töltés.

Akármilyen gagyi indítókábelt használsz, 15-20 amper azért át tud folyni rajta, és ekkora áram 5-6 perc alatt betölt a lemerült akkuba egy indításnyi áramot.

2018. jan. 15. 14:27
 3/6 anonim ***** válasza:
48%
Van némi igazság a kettes válaszában, de az ő módszere, csak egy átlagosan lemerült akku esetében működik. Minden más esetben (nullára kisült, tönkrement aksi) kell az ujjnyi vastag hegesztőkábel.
2018. jan. 15. 14:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem kell.

A nullára kisült akku úgyis tönkrement, ha az akku zárlatos, akkor a túlterhelés tönkreteheti a segélyező autó elektromos rendszerét is. Ha esetleg mégis sikerül beindítani zárlatos akkuval az autót, akkor a zárlatos akku fogja tönkretenni az autó generátorát.

Egy viszonylag vékonyabb kábel esetén ha zárlat van, legfeljebb elég a kábel, mint leggyengébb láncszem, próbáld meg ugyanezt a hegesztőkébellel...

2018. jan. 15. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Jó néhány nullára kisült akkut visszatudtam tölteni még a bontós koromban, a zárlatos akku sem feltétlenül okoz problémát, legalábbis nekem nincs erről tapasztalatom, pedig találkoztam már jó párral. Azt viszont tudom, hogy milyen kellemetlen ha indulni kellene már és nem lehet beindítani az autót.

Egyébként miért pontozol le mindenkit? Ez valami kicsinyes bosszú nálad, mert más a nézőpontunk?

2018. jan. 15. 16:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. jan. 15. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!