Vegyek elektromos autót?
Nincs olyan, hogy robbanómotor. A robbanás valamely test roncsolódásával járó jelenség - amire te gondolsz, az a belsőégésű motor - abban nem robbantanak fel semmit, irányított körülmények között égeti el a tüzelőanyagot.
Az elektromos autó egyébként kiválóan alkalmas a közúti forgalomban való részvételre, minden feltételt biztosít a szabályos közlekedéshez.
Én több ok miatt sem vennék elektromos autót:
- drága
- "nincs" hangja
- nem kell váltani
- ha kifogy az "üzemanyag" akkor bizony nagy cumi van
- nem lehet otthon szerelgetni
Vegyél, ha az igényeidnek megfelel!
Az egyik kollégámnak van elektromos autója. Vagyis hibrid, de bizonyos távot meg tud tenni tisztán elektromos hajtással.
Nekem tetszik, egyáltalán nem hiányzik a hangja. A váltó sem hiányzik, gyakorlatilag nulla fordulattól hátba vág, mert leadja a teljes nyomatékát.
Azt viszont fontos tudni, hogy más az élményautózás és más egy mindennapi közlekedési eszköz.
Ami miatt saját magamnak nem veszek: napi 250km-t megyek egyhuzamban autópályán télen-nyáron. Fél méter hóban és nyáron 40 fokos kánikulában klímával is.
Ezt a mai megfizethető elektromos autók nem tudják reális körülmények között teljesíteni. Az nem megoldás, hogy félúton megállok pár órát tölteni.
Ha csak a városban, vagy csak az agglomerizációban járnék, simán vennék egyet.
Szerintem vegyél,de ez csak a személyes véleményem.
OFF:
#2-es,szerintem a mai benzines/dízeles autókat sem nagyon lehet otthon szerelgetni(kivéve,ha autószerelő vagy).
Ha 90%-ban városban közlekedsz és van lehetőséged nyilvános töltőről / munkahelyen tölteni, akkor talán megérheti, amúgy egy hibrid sokkal kifizetődőbb mindennapos használatra.
A hangulatba stb, meg nem érdemes belemenni, mert ezt mindenki maga dönti el, hogy mennyire fontos, hogy legyen hangja az autónak, érezze, hogy jár a motor stb.
Én személy szerint nem pártolom az elektromos autókat, ha már mindenképp jövőt nézünk, szerintem az üzemanyagcellás autókban sokkal több potenciál van, csak ugye most az akkumulátoros-elektromos autókat nyomatják mindenhol, illetve azokat könnyebb még eladni, tekintve, hogy hidrogént alig pár helyen lehet tankolni.
#4-es: ez így van! :)
Ezért van öreg autóm...
otthon gyakorlatilag mindent meg lehet rajta javítani illetve bármit ki lehet cserélni... és szeretem is szerelgetni :)
Na persze néha okoz bosszúságot, de amikor az ember a maga ura az jó érzés :)
https://www.youtube.com/user/Handras/videos
Itt van ez a csávó, elfogult az elektromos autókkal szemben, de mégis vannak videói, ahol nagyon jól bemutatja a helyzetet.
Én vennék ha lenne pénzem rá. Az élmény az meg jobb szerintem mint ezeknél a hagyományosnál.
A motorhang már szinte alig van ezeknél is. A váltó az meg főleg nem hiányzik, az automatásokból kiindulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!