Milyen olajat ajánlanátok motorba, váltóba és difibe?
Mit problemazol szerinted van olyan olaj ma ami nem teljesíti túl a huszonéves autód igényeit ?
Amelyik tetszik azt tedd bele
Nem sajnos, mert se nekem se más gyk olvasónak NINCS otthon laborja több milliós esetleg 100 millios felszerelése így az olajok minoseget nem tudjuk osztalyozni tetszik vagy se.
Egyetlen választás az, hogy, melyik tetszik. A szidott castrol egy neves márka, de minden márka jó amin a BMW jóváhagyása rajta van. Hogy miért ? Tesztelték, megfelel. Ennyi. Nem a gyk. Hanem rendes mérnökök rendes felszereléssel. Nem ujbegy dorzsolessel vagy ami a legjobb szaglassal vagy a doboz megrazasaval és a lottyenes hangjának az értékelésével :))
Szerintem ezek rendben vannak. A Motul szerintem egy kissé túlárazott olaj.
Ha nem önzáró a diffid, akkor a sima Syntrax Longlife 75w90 való bele. Ha sperres, akkor jó a limited slip.
A Motul egy elég jó olaj. Én mást nem rakok se kocsiba, se motorba. Az egy dolog, hogy drágább, de amennyivel jobban védi a blokkot, megéri.
Castrol: egy szinte vadiúj Suzuki sportmotor blokkját szét akarták szedni, mert ette az olajat. Lecserélték Motulra, és láss csodát, nem ette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!