Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja az alábbi váltóhi...

Mi okozhatja az alábbi váltóhibát?

Figyelt kérdés

Gyerekek, az alábbi jelenség jött elő 1 ideje az autómon:

Megyek x sebességgel 3asban vagy 5 ben és át akarok kapcsolni 4-be. Ha csak simán áthúzom a váltót késlekedés nélkül akkor minden gond nélkül átmegy, viszont ha kiveszem üresbe és úgy gurulok, majd be akarom húzni 4be akkor nem megy.

Ilyekor hiába erőltetem, max letörni tudnám a kart, 2 megoldás segít, vagy többszöri kuplungolás után beveszi vagy berakom 3ba majd áthúzom 4be. 3ba nem kell felengednem a kuplungot, elég ha csak betolom 1 pillanatra majd már húzom is be 4be.

Mi okozhatja?

2018. jan. 12. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Elhasználódott kuplung és/vagy váltóolaj csereérett.
2018. jan. 12. 23:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Szinkrongyűrű lesz az, érdekes, hogy pont a negyedik fokozatnál kopott el.
2018. jan. 12. 23:43
 3/9 anonim ***** válasza:
4. fokozat szinkrongyűrűje mehet is a kukába
2018. jan. 12. 23:44
 4/9 anonim ***** válasza:
és recseg amikor próbálod 4-be rakni. Mert ha szinkrongyűrű akkor általában recsegni szokott.
2018. jan. 13. 11:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Szinkrongyűrű gyanús, olyankor próbálj meg egy kis gázfröccsöt adni üresben, felengedett kuplungnál, majd egyből kuplung be és úgy tedd 4. be. Nem tudom milyen autóról van szó, de a váltófelújítás általában nem szokott olcsó lenni, jobban jársz egy bontott váltóval. Egyébként ha nem recseg, ropog a váltó, és a többi sebesség gond nélkül kapcsolható, meg egyébként sima váltásnál nincs gond, akkor nem lehet az még annyira vészes, hogy ne lehessen használni minden komolyabb gond nélkül. Egyébként egy olajcserével próbálkozhatsz, nem kerül egy vagyonba, és sokszor elég csak ennyi a váltónak.
2018. jan. 13. 11:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Szinkrongyűrűt lehet cserélni?

Gondolkodtam másik váltóban is mert ez már elég zajos (bár nem biztos, hogy a váltó az) de szerelő szerint csapágyak is lehetnek már benne amik sajnos kopottak.

Nem recseg egyébként egyáltalán, igazából nem zavar a hiba, nem is szoktam üresben gurulni, szinte észre se veszem a hibát.

Olajcsere nemrég volt de sajnos nem segített.

2018. jan. 13. 13:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet azt is. De inkább komplett váltót
2018. jan. 13. 14:07
 8/9 A kérdező kommentje:

Közbe próbálgattam még és igazából üresből sose veszi a 4-et csak ha vmi másik fokozatból próbálom.

Az mindegy h jár -e a motor v sem, viszont ha üresben picit meglököm a váltót előre és úgy húzom 4-be akkor beveszi simán. Mintha nem állna be középre és nem pont a helyére akarna menni amikor húzom hátra.

2018. jan. 27. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Felettem már írták a valószínüleges hibát, úgy próbáltad, hogy 3-as, kuplung, üres, gáz, kuplung, 4-es? Mert én így szoktam váltani és simán beugrik
2018. jan. 27. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!