Mit jelentenek ezek a számok az akkumulátoron?
565 105 072
Ezek mit jelentenek, tudtok nekem segíteni ? :)
Valamilyen azonosító szám. Nem szükséges az ismerete.
Az RC80min meg annyit, hogy jelent teljesen felöltött állapotból kiindulva 80 perc alatt merül le (ha jól emlékszem) 10,5 Voltra 25 Amperes áram esetén.
Köszönöm a segítségedet.
Az a baj hogy az a 9 szám valamiért fontos mert az egyik vizsga kérdésben benne van és sehol sem találom :(
Megtaláltam: [link]
7. oldal
Még egy indok hogy egyre rosszabb a vizsga. Nekem jelenleg egy fél éves Banner akkumulátorom van, most néztem meg azon nincs ilyen jelölés.
A VW csoport autóinál már egy ideje úgy van, hogy akkumulátor cserénél a gyártókódot és ezt a számot be kell "programozni" az autónak.
Ez azért jó, mert akkor pont úgy fogja az autó tölteni, ahogy az akkumulátor gyártója azt előírta, és (állítólag) ettől megnő az akkumulátor élettartama.
Nem vagyok autóvillamossági szakember, hogy megítéljem ez mennyire állja meg a helyét, de pl. az én 2013-as Skodám szervizkönyvében ez van.
ETN
A kilencjegyű európai típusszám (Europäische Typ-Nummer,
ETN) lehetővé teszi az akkumulátor egyértelmű azonosítá
-
sát.
1. csoport: Az első három jegy a névleges feszültséget és a
kapacitást adja meg. Az első helyen található 5-ös szám 12
Voltos akkumulátort jelent, a két utána következő számjegy
a névleges kapacitást mutatja.
2. csoport: A második számjegycsoport a gyártóspecifikus
felépítési formák folyamatos számozása.
3. csoport: Az utolsó három számjegy 10-zel szorozva meg
-
adja a hidegindítási áramot az európai szabvány szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!