Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hülyeség ezért kocsit venni?

Hülyeség ezért kocsit venni?

Figyelt kérdés
Pécsett tanulok, egyébként Somogyban lakom Siófokhoz közel. Igazából nincs bajom a tömegközlekedéssel, de jó lenne kicsit spórolni idő szempontjából, mert mégiscsak két és félóra, vagy 3 óra egy út, kocsival ez lenne egy és negyed. Dolgozom is suli mellett van megtakarításom is valamennyi nyári munkákból. De ti vennétek autót? 20/F Egyébként én egy automata 1.9 pdtdi a3 audit néztem ki, 101 lovas.
2018. jan. 9. 01:49
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát a megtakarításodnak annyi is lenne, és ne csak azzal számolj, hogy tankolni kell, hanem hogy az autót karban is kell tartani.

Amúgy meg nézd úgy, hogy legalább míg utazol meg tudod csinálni ha van a házit, vagy tanulni.

Én személy szerint biztosan nem vennék így kocsit, inkább ha vége az iskolának akkor.

2018. jan. 9. 01:55
 2/8 anonim ***** válasza:
43%

Igen hülyeség.Főleg automata 1.9 pdtdit venni....

Jó erre a kis távra egy kis benzines autó.

2018. jan. 9. 01:56
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
Ja nyugodtan vegyél a nyári a zsebpénzedből audit. Egy lefingott, németből behozott ki is jön belőle. Meg a szervíz is.
2018. jan. 9. 02:06
 4/8 A jó édes ***** válasza:
Nincs értelme anyagilag. Gondolom lakást, gyerekeket vagy hobbit is akarsz majd később életutad során, amik mind abból a megtakarításból fedeződnének, amiből most autót akarsz venni. Ha ismered a kamatos kamat számítást, az az ~1M forint 10-15 év múlva 2-3 millió forintot is érne majd, s akkor lehet, hogy hiányozni fog.
2018. jan. 9. 02:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Na erre nem gondoltam. Ha tényleg érhet az az 1 millió 2-3 milliót is 10-15 év múlva, akkor nem költöm el kocsira.
2018. jan. 9. 02:47
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
1 és 3. hozzászólónak igaza van!
2018. jan. 9. 08:55
 7/8 anonim ***** válasza:
52%

Egyáltalán nem hülyeség, csak az, hogy automata 19 pdtdi...

MINEK?!?!?!?

Én a helyedben vennék egy benzines kis suzuki swiftet olyan 300-400e környékén.

Na azzal lehet spórolni, egy szutyok leharcolt dízel audira csak költened kell...

Úgy sem tudnád kihasználni annak a kocsinak az "erejét"

Bőven elegendő oda egy kis suzuki, bár nem írtad melyik úton közlekednél, de baranyában/somogyban nem nagyon tud az ember száguldozni a dimbes dombos kanyargós utak és a vadak miatt.

2018. jan. 9. 13:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogy jött ki az az egy és egynegyed óra?

Nekem 1 óra 50 percet ír a gugli:

[link]

Az autó fenntartása, amennyiben jó állapotban tartod, akkor 50 Ft/km alatt nemigen jön ki (legfeljebb, valami 1000 éves jószág vagy leharcolt tragacs esetén, de az is csak rövid távon).

Tehát egy oda-vissza út 250km, 12500 Ft. Szeretnél ennyit költeni az utazásra?

Ha pedig elég nagy a kínálat, akkor telekocsival megúszod 3000 Ft körül az körutat, természetesen utasként. Ha elég nagy a kereslet, akkor autósként még akár szintén kijöhet ennyire (mindig 3 személyt szállítva).

A valóságban nem fog sikerülni. Nekem az egyik legforgalmasabb viszonylatban sem volt 75% felett az átlag utaslétszámom.

2018. jan. 9. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!