Alig használt Simson motornak mi lehet a valós értéke/ára?
Simson és alig használt, az szine lehetetlen és talán nem is létezik. Ma már 30-50 éves modelekről beszélünk, melyek veterán motorok a szó szoros értelmében! Én Simson rajongó vagyok és van és mindig is volt Simsonom.
Most egy 1975 ös első generációs S50b motorom van. Értéke ha gyárihoz közelít az a legmagasabb, irogatnak az eladók olyat, hogy bontatlan a blokk ami szinte elképzelhetetlen, mert szimeringek biztosan tönkre mentek benne még használaton kívül is. Kilóméter futás pedig teljesen biztos, hogy valótlan, mert jó szándék mellet is kitudja meddig nem mért az órája, mert eltört a spirál stb. Én azt tartom jó motornak, melyben legkevesebb az utángyártott alkatrész. Ha egy motor kicsit rozsdás, lelakott de nem agyon tuningolt jobban megéri a 100000 feletti vételárat, mint a kiglancolt spray -al ujra festett esztétikusabb tesója. A hangjáról meg lehet állapítani mennyire kókányolt a motor, ha szép motorhangja egy nyomon megy a silentek jók és nem agyon javítgatott, mé 150 ezret is megér. Többet csak a garantált számláva igazolt RESTAURÁLT darabok érnek.
A többi 50000 alatti alkatrésznek való rom
Ez az én véleményem és azért irtam le mert tényleg kiválló motornak tartom
Mivel egészen biztosan tudom, hogy hány családtagom és kb mennyit használta a motort.. Vagyis inkább úgy kéne fogalmazni, hogy melyik miért is nem használta... Merthogy különböző okok miatt egyikőjük sem használta sokat és kölcsön másnak meg nem adták, így aztán egészen biztos vagyok abban, hogy az illető darab.
Csukott bár fűtetlen helyen volt mindig tárolva. De az idő az idő, nem tudom, hogy magában mennyit amortizálódhatott. Itt-ott rozsdásnak látszik, de nem az a bizonyos rozsdahalom.... A gumijai nyilván tönkre vannak menve.
Viszont a többi alapjában véve jónak kell lennie.
(Már csak a gumi miatt is, meg hogy magam nem tudok motorozni, nem is próbálom beindítani....)
Pusztán csak érdekelne, hogy forintban kifejezve nagyjából hol lehet... Ezért nézegettem hirdetéseket, de nem látok semmi biztosat, nem igazodom el rajtuk.
×lemaradt:
"így aztán egészen biztos vagyok abban, hogy az illető darab ALIG HASZNÁLT.
×Ja és, futott km.re sem tudok megközelítő adatot sem mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!